Місто

Житомирська 95-а бригада відзначила 28-річчя з дня заснування, кращим десантникам вручили нагороди, грамоти і подарунки

13 December 2020, 12:46

12 грудня 95-а окрема десантно-штурмова бригада відзначила 28-у річницю з дня заснування. Військовослужбовців у Житомирі вітали напередодні, 11 грудня.

Про це йдеться на Facebook-сторінці 95-ї ОДШБр.

«Десантники 95 окремої десантно-штурмової бригади брали участь в урочистому заході з нагоди відзначення 28-ї річниці від Дня формування військової частини. Кращі військовослужбовці були нагороджені Державними й відомчими відзнаками та нагородами, грамотами та іншими цінними подарунками», – йдеться у повідомленні.

Пресслужба Житомирської облдержадміністрації інформує, що в урочистостях до Дня формування військової частини А0281 11 грудня участь брали заступник голови ОДА Віктор Градівський, голова обласної ради Володимир Федоренко та духовенство.

За сумлінне виконання службових обов’язків, мужність і самовідданість у справі служіння Україні, захисту її суверенітету і територіальної цілісності та з нагоди Дня утворення військової частини А0281 відзнаками Житомирської обласної державної адміністрації відзначено:

АНЕПІРА Дениса Олеговича — старшого лейтенанта, заступника командира самохідного артилерійського дивізіону з озброєння бригадної артилерійської групи;

ГАРМІДЕРА Дмитра Григоровича — підполковника, начальника групи безпеки військової служби;

КАЛАШНЮКА Дмитра Олександровича — старшого лейтенанта, офіцера відділення морально-психологічного забезпечення;

ЛАГОВСЬКОГО Дмитрія Васильовича — старшого лейтенанта, командира роти зв’язку батальйону управління;

САВЧЕНКА Тараса Олександровича — лейтенанта, заступника командира роти інструктора з повітряно-десантної підготовки розвідувальної роти;

ЮРЧАКА Євгенія Сергійовича — лейтенанта, командира 3 десантно-штурмового взводу 2 десантно-штурмової роти 1 десантно-штурмового батальйону;

НЕСТЕРУКА Сергія Валерійовича — старшого сержанта, головного сержанта 1 десантно-штурмової роти 1 десантно штурмового батальйону;

ОНІЖУКА Івана Васильовича — прапорщика, старшину ремонтної роти;

ТКАЧУКА Дмитра Олеговича — старшину, головного сержанта 3 десантно-штурмової роти військової частини А1910;

БУКШУ Андрія Миколайовича — старшого солдата, командира відділення 1 десантно-штурмового взводу 4 десантно-штурмової роти 2 десантно-штурмового батальйону;

ДАНИЛІВСЬКОГО Сергія Анатолійовича — прапорщика, головного старшину артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи;

КАЛІНЧУКА Віктора Євгеновича — старшого сержанта, головного сержанта-командира відділення автомобільного відділення взводу матеріального забезпечення 2 десантно-штурмового батальйону;

КУРКА Олександра Петровича — прапорщика, старшину медичної роти;

КУРЦОВА Юрія Олександровича — старшину, головного сержанта взводу снайперів.

Зі святом десантників вітав і міський голова Сергій Сухомлин.

«У нашої легендарної 95-ї бригади День народження! Ви — гордість Житомира, гордість України! Подвигів десантників не злічити! Ви здійснили найдовший рейд в історії і вас знають у всьому світі. Зі святом, Герої! Вічна пам’ять вашим побратимам, які загинули в бою», – написав мер.

Довідка ОДА. На підставі Директиви Генерального штабу Збройних Сил України від 12.12.1992 року почалося формування 95 Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Аеромобільних військ у м. Суми.

Згідно з наказом Міністра оборони України від 1 лютого 1993 року було ухвалено перемістити формування 95 Навчального центру в м. Житомир.

У 1995-1996 роках 95 Навчальний центр у зв’язку з реорганізацією Збройних Сил України був переформований в 95 окрему аеромобільну бригаду.

У жовтні 2000 року згідно з державною програмою розвитку ЗС України 95 окрема аеромобільна бригада ввійшла до складу 8 Армійського корпусу.

Відповідно до спільної директиви Міністерства Оборони України та Генерального штабу України від 20.02.2016 року 95 окрему аеромобільну бригаду було переформовано у 95 окрему десантно-штурмову бригаду.

Нагадаємо, 12 грудня в Україні відзначають День сухопутних військ Збройних Сил України, ця дата також є днем створення легендарної 95-ї бригади.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році напередодні свого 27-го дня народження 95-а окрема десантно-штурмова бригада проводила «День відкритих дверей».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 95-а бригада десантник ОДШБр військовослужбовець військовий відзнака нагорода  
Матеріали по темі