Здоров'я

Захворюваність на коронавірус у Житомирській області нижча, ніж по Україні, – заступниця голови ОДА

14 December 2020, 11:35

У Житомирській області захворюваність на коронавірус нижча, ніж середня по Україні: на кожні 100 тисяч населення фіксують 372 випадки. Позитивна динаміка спостерігається і щодо кількості госпіталізованих пацієнтів з COVID-19, поліпшились також показники викликів екстреної медичної допомоги – їх стало менше.

Про це під час щотижневого онлайн-брифінгу 14 грудня повідомили заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко і директор управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.

«Кількість захворілих на COVID-19 протягом минулого тижня – 2101 особа. Кількість ПЛР-досліджень, проведених лабораторним центром, – 5462. Захворюваність на 100 тисяч населення – 372 особи. До речі, це вже нарешті нижчий показник, ніж загальний по Україні (загальний по Україні – 450). Кількість людей, які одужали за минулий тиждень, – 2678. Кількість, на жаль, померлих – 39 осіб. Госпіталізовано хворих на COVID-19 – 636, з них на кисневому забезпеченні – 251 особа, а на апаратах ШВЛ – 14», – такі статистичні дані озвучила Наталія Остапченко.


Відео ОДА

Микола Суслик також акцентував на позитивній динаміці щодо захворюваності на коронавірус.

«Якщо на кінець листопада, станом на 30.11, захворюваність у нас була 602 людини на 100 тисяч населення, то сьогодні цей показник 372. Ми маємо тенденцію до зниження захворюваності. Аналізуємо, крім захворюваності, показники викликів екстреної медичної допомоги і госпіталізації пацієнтів. Вони теж зменшились. І сьогодні ми бачимо, що йде зменшення як захворюваності, так і важких хворих, які знаходяться у відділеннях інтенсивної терапії і які підключені до апаратів штучної вентиляції легень», – відмітив Микола Суслик.

Директор профільного департаменту, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що в усіх хворих, госпіталізованих з COVID-19, діагностували пневмонію.

«На сьогодні в нас у стаціонарах перебувають 636 пацієнтів. Всі пацієнти з COVID-19, які знаходяться на стаціонарному лікуванні, мають пневмонії. Легкі форми інфікованих COVID-19, які проходять без пневмонії, а з респіраторними симптомами, лікуються амбулаторно», – уточнив Микола Суслик.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 14 грудня 2020 року в Житомирській області лабораторно підтверджено 34491 випадок коронавірусної хвороби. За минулу добу, 13 грудня, зареєстрували 418 нових інфікувань. За період пандемії померло 574 пацієнти, у тому числі минулої доби зафіксували 4 летальні випадки. Одужало загалом 24953 особи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг Остапченко Суслик  
Матеріали по темі