Економіка

У листопаді в Житомирській області подорожчали яйця, олія та крупи, а фрукти стали дешевшими, – статистика

15 December 2020, 10:22

На споживчому ринку Житомирської області в листопаді 2020 року, якщо порівнювати з жовтнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,1%.

Про це 14 грудня повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, цукор подорожчав на 8,3%, яйця – на 6,7%, соняшникова олія, борошно і крупи, молоко, морозиво, рис, масло, сметана, кисломолочна продукція, макаронні вироби, хліб, сири, яловичина, кондитерські вироби з борошна та цукру, м’ясо курей, риба та рибопродукти – на 5,8–1,6%», – йдеться у повідомленні.

Також підвищились ціни на овочі загалом на 5,3% внаслідок подорожчання овочів, вирощених з насіння, на 30,3%, натомість, капуста подешевшала на 13,7%, коренеплоди, цибуля та гриби – на 6,4%.

Окрім того, на 4,4% в цілому впали ціни на фрукти, у тому числі ківі, цитрусові, яблука – на 13,0–6,6%. Водночас, банани подорожчали на 8,6%.

Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні загалом на 0,8%, зокрема, тютюнові вироби – на 1,5%.

Скільки коштували фрукти, овочі та м'ясо на Житньому ринку в Житомирі менш ніж за місяць до Нового року, дивіться у відеосюжеті від 9 грудня 2020 року

Як повідомляв Житомир.info, на споживчому ринку Житомирської області в жовтні 2020 року, порівняно з вереснем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна ціни продукти статистика ринок  
Матеріали по темі