Влада

В Житомирській області хочуть затвердити програму підтримки родин загиблих та зниклих безвісти учасників АТО

15 December 2020, 12:51

Житомирська обласна рада планує затвердити програму соціальної підтримки родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні.

Відповідний проєкт рішення сесії, підготовлений департаментом праці, соціальної та сімейної політики Житомирської ОДА, оприлюднений 15 грудня на сайті облради.

Термін реалізації програми – 2021 рік, обсяг фінансування, яке планується з обласного бюджету, не визначений – «у межах фінансових можливостей». У додатку є порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених на виконання заходів програми.

«На даний час у Житомирській області обліковується 376 родин (592 члени сімей) загиблих або померлих військовослужбовців-учасників АТО/ООС та 2 родини Героїв Небесної Сотні. В умовах сьогодення саме зазначені категорії населення, які є найбільш соціально вразливими у зв’язку з втратою основного годувальника в сім’ї, потребують підвищеної уваги з боку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Тому, розроблення і прийняття цієї Програми зумовлено необхідністю додаткової підтримки даної категорії громадян, зокрема, у частині поліпшення фінансово-матеріального стану, повернення до активного громадського життя у цивільному середовищі», - так у проєкті визначені проблеми, на розв'язання якої спрямована програма.

Програму планують реалізовувати шляхом здійснення наступних заходів:

надання адресної матеріальної підтримки родинам загиблих або померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та родинам Героїв Небесної Сотні, а саме: виплата одноразової адресної грошової допомоги у разі загибелі або смерті, зникнення безвісти; виплата щорічної грошової допомоги для вирішення соціально-побутових питань;

проведення заходів у рамках відзначення визначних та пам’ятних дат;

проведення культурно-мистецьких заходів з дозвілля ветеранів війни та членів їх сімей, сімей загиблих або померлих, зниклих безвісти ветеранів війни: екскурсійна поїздка туристичними маршрутами по Житомирській області (харчування); відвідування замку-музею «Радомисль»;

проведення спортивно-масових заходів за участю ветеранів війни та членів їх сімей, сімей загиблих або померлих,зниклих безвісти ветеранів війни: відкритий чемпіонат області з футзалу серед десантно-штурмових військ (лютий); відкритий обласний турнір з рукопашного бою пам’яті Героя України Тараса Сенюка (квітень); впродовж року – спортивна реабілітація (відвідування тренажерної зали та басейну).


Нагадаємо, раніше на сесіях обласної ради затверджували щорічні програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО/ООС.

Як повідомляв Житомир.info, на базі Житомирського обласного центру вертебрології та реабілітації з кінця 2018 року працює «Дім ветерана», який створили як майданчик спілкування і освітніх проєктів для АТОвців, ветеранів війни та їхніх сімей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада програма АТО ООС Небесна сотня соціальна підтримка  
Матеріали по темі