Політика

На сесії Житомирської міськради проголосували за позбавлення директора школи депутатських повноважень

17 December 2020, 12:11

На сесії Житомирської міської ради проголосували за позбавлення депутатських повноважень директора школи №10 Олександра Величка, який на виборах 25 жовтня 2020 року був обраний до міськради від ВО «Батьківщина».

Питання розглядалося останнім на першому пленарному засіданні другої сесії Житомирської міської ради 17 грудня.

На початку засідання представник Спілки учасників бойових дій АТО/ООС Михайло Сліпченко закликав депутатів не голосувати за це питання, а запросити на сесію самого Олександра Величка і заслухати його пояснення.

«Особисто я пана Величка знаю з 2000 року, ми разом навчалися на історичному факультеті Житомирського державного університету, він був відмінником впродовж всіх п’яти курсів. Це людина, яка в 2010 році зайшла сюди депутатом, пропрацювала дві каденції, в більшості його діяльність була конструктивною. Можливо на нього чинився якийсь тиск, але просто так позбавляти можливості, не розібравшись до кінця в ситуації можливо теж не є коректним. Хай пан Величко прийде на наступне пленарне засідання сесії, виступить, відповість на запитання і можливо ми дамо можливість працювати», - сказав Михайло Сліпченко.

Перед голосуванням за проєкт рішення «Про дострокове припинення повноважень депутат міської ради», який був оприлюднений 16 грудня, виступили кілька депутатів.

«Якщо людина сама пише про те, що не хоче виконувати обов’язки депутата, а це обов’язок, це велика робота, щоденна робота з громадою міста, то як можна закликати не підтримати таку заяву. Для мене сьогодні, грубо скажемо, «не дорога» фракція «Батьківщина», але вони мають право на повноцінну роботу, на створення фракції. І це не питання прізвищ, не питання того, хто написав заяву, але коли депутат не хоче працювати – його ніхто не заставить», - сказала голова фракції «Сила і Честь» Любов Цимбалюк, яка в міській раді попереднього скликання тривалий час очолювала фракцію ВО «Батьківщина».

Мер Сергій Сухомлин пригадав слова Михайла Сліпченка про тиск.

«Це точно не депутат, якщо він піддається на тиск, він не зможе захищати інтереси громади», - наголосив Сухомлин.

Також виступила депутатка Олена Розенблат, яка на виборах очолювала список кандидатів в депутати міської ради від ВО «Батьківщина».

«Я би дуже просила підтримати заяву, написану паном Величком, тому що це його рішення, він має на це право. І дійсно для того, щоб працювати повноцінно, ми маємо бути в повному складі і виконувати ті зобов’язання, які ми маємо і брали на себе перед людьми», - сказала Олена Розенблат.

Після цього 36 депутатів проголосували за позбавлення Величка депутатських повноважень. Тепер міська рада має направити рішення територіальній виборчій комісії, а та визначить наступного обраного депутата від ВО «Батьківщина». Їм стане місцевий підприємець Сергій Пидюра, який вперше став депутатом міської ради в 2015 році – був обраний від ВО «Батьківщина».

Як повідомляв Житомир.info, Олександр Величко ввечері 2 грудня, напередодні першої сесії новообраної Житомирської міськради, повідомив, що відмовляється від депутатського мандату і замість нього депутатом буде Сергій Пидюра.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада Величко депутат Пидюра Сліпченко  
Матеріали по темі