Події

У селі поблизу Житомира чоловік під час конфлікту травмував співмешканку сокирою

17 December 2020, 13:36

У селі Левків Житомирського району під час з’ясування стосунків 55-річний чоловік завдав співмешканці удар сокирою по руці. Лікарі діагностували у жінки перелом одного з пальців.

Про це 17 грудня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«16 грудня до Житомирського районного відділення поліції звернулась 51-річна жителька с. Левкова. Жінка розповіла, що під час конфлікту зі співмешканцем отримала травму руки», – йдеться у повідомленні.

Дільничні офіцери поліції з’ясували, що між цивільним подружжям увечері 14 грудня виник конфлікт, у ході якого чоловік вхопився за сокиру та вдарив жінку по руці. Травмована втекла з дому, аби врятуватися від агресора. Медики діагностували у жінки перелом пальця правої руки та ушкодження м’яких тканин.

Відтак відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України. Поліцейські вилучили слідову інформацію, провели інші першочергові заходи. Триває з’ясування всіх обставин.

«Під час спілкування жінка розповіла, що конфлікти в сім’ї траплялися і раніше, особливо коли чоловік вживав спиртне. Але вона ніколи не розповідала про це стороннім та не зверталась по допомогу, сподіваючись, що все якось залагодиться. На жаль, така ситуація непоодинока. Водночас законодавством передбачено низку дієвих засобів впливу на домашніх насильників», – розповідає начальник сектору превенції Житомирського районного відділення поліції Олександр Іванцов.

Нині у рамках досудового розслідування поліцейські встановлюють всі обставини та закликають громадян не мовчати у разі домашнього насильства.

Про відповідальність за домашнє насильство – тут

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня 2020 року пресслужба прокуратури Житомирської області інформувала, що жителя Попільнянського району засудили до одного року обмеження волі з іспитовим терміном на 1 рік: чоловік порушив заборону наближатися до колишньої дружини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство домашнє насильство травмування сокира Левків  
Матеріали по темі