Події

​Під час чергового розбою поліція затримала банду нападників на офіси в Житомирській та Київській областях: останньою їх «здобиччю» стали 2 млн грн

18 December 2020, 10:55

Поліція затримала групу розбійників, яку очолював 50-річний житомирянин, одразу після чергового нападу: злочинці відібрали сумку і заволоділи 2 млн грн, але були оперативно затримані.

Про це 18 грудня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Вчора, 17 грудня, оперативники кримінальної поліції за участі бійців КОРДу ГУНП в Житомирській області під процесуальним керівництвом прокуратури регіону затримали у м. Бучі Київської області злочинну групу розбійників. Чоловіки під час нападу заволоділи понад 2 мільйонами гривень. Утім за 5 хвилин потому їхню кримінальну діяльність припинили поліцейські. Нині слідчі слідчого управління главку області проводять подальші невідкладні дії», - йдеться у повідомленні.

Викриття злочинної групи стало результатом комплексних слідчо-розшукових заходів кількох підрозділів поліції та прокуратури області упродовж тривалого часу.

Як розповів начальник Головного управління Нацполіції Житомирщини Юрій Олійник, події відбувались 17 грудня, близько 19:00, у м. Бучі. На одній із вулиць нападники, застосовуючи погрози та фізичну силу, відібрали у чоловіка сумку з грішми у момент, коли той переносив її з машини до свого приміщення.

Відразу нападники сіли в автомобіль та намагались утекти, однак їх затримали бійці КОРДу поліції Житомирщини.

Відео поліції

«Четверо нападників були затримані безпосередньо на місці події, п’ятого спільника, який намагався утекти, поліцейські переслідували та теж затримали. Вони жителі Київщини, лише один – найстарший, 50-річний житомирянин. Вік інших від 31 до 48 років. Усі раніше уже притягувались до кримінальної відповідальності», - розповів Юрій Олійник.

Підозрюваних затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та доставили до ГУНП Житомирщини. Тривають подальші слідчі дії у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. ч. 3, ч.4 ст. 187 (Розбій), ч.1 ст.14 (Готування до злочину) Кримінального кодексу України.

За даними Житомирської обласної прокуратури, злочинці обирали об’єктами нападу офісні приміщення у житлових кварталах населених пунктів Київської та Житомирської областей.

«Установлено, що об’єктами нападу злочинці обрали офісні приміщення, розташовані у житлових кварталах населених пунктів Житомирської та Київської областей. Завдяки спільним скоординованим діям правоохоронців осіб затримано безпосередньо при вчиненні нападу на один із об’єктів, розташований на території Київської області. При спробі втечі злочинці пошкодили ряд автомобілів мешканців, однак були заблоковані та затримані правоохоронцями. Грошові кошти 2 млн грн, якими вони встигли заволодіти, вилучено», - повідомили в прокуратурі.

Одночасно у межах досудового розслідування, проведено низку санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів справи та у належних їм інших приміщеннях. Під час обшуків виявлено викрадене майно, знаряддя для вчинення злочинів, засоби, що використовувались задля маскування злочинної діяльності. Усі предмети злочинної діяльності вилучено, проводяться невідкладні необхідні слідчі дії для збирання доказів, документування злочинної діяльності усіх причетних осіб.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2020 поліція затримала трьох жителів Житомирської області, які на Волині вирвали у чоловіка барсетку з 1 млн грн у різній валюті. Згодом з’ясувалось, що ці ж молодики причетні до розбою і викрадення 25 тис. доларів на Тернопільщині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбій розбійний напад банда пограбування офіс нападник Буча  
Матеріали по темі