Події

​У селі поблизу Житомира горіло деревообробне підприємство: вогнеборці осушили пожежну водойму, а потім їздили до річки

18 December 2020, 12:29

Удень 17 грудня в селі Кодня Житомирського району сталося загоряння тирси на деревообробному підприємстві.

Про це 18 грудня повідомила пресслужба управління ДСНС в Житомирській області.

«17 грудня о 15:25 по лінії «101» надійшло повідомлення про загоряння у металевому бункері з тирсою на території деревообробного підприємства з виготовлення шпону у с.Кодня Житомирського району. На місце події виїхали вогнеборці 11-ї та 2-ї Державних пожежно-рятувальних частин.

По їх приїзду з’ясувалося, що всередині аспіраційного бункера горіла й тліла тирса. Для безперервної подачі води фахівці ДСНС установили один автомобіль на пожежну водойму та приступили до гасіння. О 17:07 пожежу локалізовано. Тривалий час вони розтягували та проливали тліючу тирсу. Коли водойма на території заводу осушилася, вогнеборцям довелося поповнювати запаси води з місцевої річку, що була неподалік», - йдеться у повідомленні.

О 21:00 пожежу ліквідували. Також рятувальники не допустили поширення горіння на поруч розташовану будівлю складу. Вогнем знищено 100 м куб. тирси.

«Попередня причина пожежі – потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючі матеріали. Припускають, що під час роботи по примусовій системі вентиляції, по якій тирса потрапляла в бункер, разом з нею туди залетіла іскра, яка й призвела до займання. Остаточна причина наразі встановлюється», - повідомили рятувальники.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 22 листопада 2020 в Овручі через коротке замкнення згоріло деревообробне підприємство: заграву бачило пів міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа деревообробне підприємство ДСНС Кодня  
Матеріали по темі