Місто

У Житомирі півтисячі строковиків-десантників присягнули на вірність народу України

19 December 2020, 12:32

19 грудня більш ніж півтисячі військовослужбовців склали присягу на вірність українському народу та прочитали «Клятву десантника» у житомирському 199-му навчальному центрі Десантно-штурмових військ. Усі бійці призвані на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.

«Сьогодні 522 військовослужбовці склали присягу. Загалом Десантно-штурмові війська за дві черги прийняли понад 1 000 рекрутів, які влилися до складу ДШВ. На них очікує курс базової загальновійськової підготовки, який розрахований на 30-денний термін. Навіть у цей стислий термін намагаємося їм дати все, що знадобиться, коли вони прийдуть у війська. З понеділка (21 грудня) на них очікує обкатка танком. Кожен військовослужбовець виконує вправу психологічної стійкості: над ним проїде справжня бойова машина і потім вони кинуть по ньому імітаційну гранату», - говорить командир батальйону молодого поповнення навчального центру ДШВ підполковник Дмитро Нагорянський.


Хлопці зізнаються – мріяли стати десантниками, а день, коли склали військову присягу, запам’ятають на все життя.

«Така подія буває один раз в житті, емоції переповнюють. Я завжди хотів вступити у ДШВ, у мене була така мрія з дитинства, хотів відслужити. Вважаю, що кожен чоловік, який себе поважає, має відслужити», - ділиться Владислав.

«Сьогодні у нас визначний день, бо ми склали присягу. Сьогодні ми одягнемо маруновий берет, який увінчаний славою і кров'ю наших десантників, які захищають нас на Сході країни», - говорить Шахін.

Після складання присяги на вірність українському народу та проголошення «Клятви десантника», молоді військовослужбовці вдягли марунові берети.

«Звичайно, мріяв стати десантником дуже давно. Вважаю, що це одні з найпрестижніших військ. Сьогодні настрій урочистий і святковий, шкода, ще немає поряд рідних та близьких, але ми розуміємо, що в країні йде пандемія», - каже Ярослав.

Як повідомляв Житомир.info, 13 липня 2019 року кілька сотень курсантів 199-го навчального центру ДШВ склали присягу на вірність українському народу, а кілька військовослужбовців під час урочистостей освідчились у коханні своїм нареченим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ присяга призов десантник  
Матеріали по темі