Новини компаній

Золото чи срібло: які сережки обрати?

21 December 2020, 13:35

Багато жінок притримуються певних вподобань відносно ювелірних виробів. Одні принципово не носять золото, а інші срібло, а дехто взагалі віддає перевагу біжутерії.

Такий розмах смаків пов’язаний перш за все з особливостями цих металів. Обидва матеріали мають привабливий вигляд. Вироби з них вражають красою, саме тому послідовників двох варіантів маса. Але не дивлячись на це постійно виникає питання, що ж з них краще. Однозначної відповіді немає, адже обидва види мають свої особливості і кожен сам обирає, що йому до вподоби.

Що обрати?

Якщо ви вагаєтесь та не можете зупинити свій вибір на чомусь конкретному, тоді можете звернутись до нетрадиційних методів. Вважається, що певні матеріали більше підходять для окремих знаків зодіаку:

  1. Овнам, ракам, вагам, водоліям, скорпіонам, левам, краще обирати сережки із золота.
  2. Тільцям, дівам, рибам, стрільцям, козерогам, близнюкам із срібла, як варіант ще може підійти алюміній.

Але це все умовності, насправді ніяких обмежень немає, кожен може обирати що йому до душі.

Також можна орієнтуватись на наступні критерії:

  1. Вік. Є думка, що срібні прикраси підходять для більш молодих людей, а золоті для зрілих осіб. Але це також не дуже корректно, адже є моделі які гармонійно виглядають у будь-якому віці. Даний стереотип сформувався так як вичурні прикраси із золота виглядають безглуздо на підлітках чи 20 річних дівчатах, а срібні тонкі сережки із сердечками на 40-річних жінках. Але це питання більше не до матеріалів, а до оформлення.
  2. По зовнішності. Вважається, що прикраси холодного відтінку краще виглядають на блондинках зі світлими очима, а теплого на брюнетках з темними очима. Та для обох варіантів є альтернатива — сережки із білого золота, вони підходять всім.
  3. По статусу. З давнини аурум — метал багатства і процвітання. Сережки з каменями оздоблені ним підкреслять статок та стан речей. Але, якщо ви шукаєте більш буденний та простий виріб, тоді оптимальним буде і аргентум.

Особливості металів

Здавалося б, що вирішити одвічне питання допомогли б ювеліри, але і в них думки розходяться. Дехто віддає перевагу роботі з одним матеріалом і не хоче працювати з іншим, та навпаки.

Але майстри звертають увагу на характеристики цих металів. Наприклад, аурум дуже довго зберігає свій зовнішній вигляд. Якщо його обережно носити, то свою красу він буде тримати ще багато років. Із аргентумом справи складаються по іншому, під впливом навколишнього середовища він може тьмяніти і втрачати свій первозданний вигляд. Але ця проблема вирішується регулярним доглядом та чисткою виробів у майстрів. Також є методи очищення їх у домашніх умовах.

В порівнянні із золотом, срібло не підходить для щоденного безперервного носіння, якщо мова йде про сережки. Вони можуть окиснюватись, а також викликати згодом алергію. Тому в такому випадку перевагу потрібно віддавати ауруму. Хоча ціна сережок з нього і вища, та для постійного використання вони підходять краще.

Срібні аксесуари — ідеальне рішення для доповнення вечірніх образів, або як варіант для свят, особливо якщо вони оздоблені дорогоцінним камінням. Їх можна носити як буденний варіант, але не варто залишати їх на собі на ніч.

Взагалі ми вважаємо, що у кожної жінки у скриньці мають бути срібні та золоті вироби. Обирайте їх в залежності від настрою, приводу чи образу.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: золото срібло  
Матеріали по темі