Здоров'я

​У Житомирі показали 10 нових «швидких», які надаватимуть екстрену медичну допомогу в районах

21 December 2020, 14:06

Вранці 21 грудня до Житомирського обласного центру екстреної медичної допомоги прибули 10 нових сучасних спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги. Ці «швидкі» працюватимуть в районах області.

Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко на своїй сторінці у Facebook.

«Цікаво, що попередні 10 «швидких» ми зустрічали на цьому самому місці рівно два місяці тому 21 жовтня. Автомобілі CITROEN JUMPER будуть забезпечувати надання екстреної медичної допомоги у Житомирі, Бердичеві, Андрушівці, Баранівці, Овручі, Ємільчино, Радомишлі, Олевську, Романові, Новоград-Волинському, Ружині, Черняхові, Хорошеві та Коростишеві. Нові реанімаційні автомобілі обладнані дефібрилятором, апаратами штучної вентиляції легень, кардіографом, системами подачі кисню, підігрівом для розчинів, які вводяться пацієнтам під час транспортування та іншим необхідним обладнанням. Вартість усієї партії з 20 машин екстреної допомоги складає понад 39 мільйонів гривень.

Цьогоріч екстрена допомога у Житомирській області отримує безпрецедентне фінансування. Це відбувається через ті зміни, що відбулися у результаті реформи медичної галузі. Наразі коштів, які Національна служба здоров’я України спрямовує до обласного центру екстреної медичної допомоги, виcтачає і на виплату підвищеної зарплатні медикам, що задіяні у викликах, пов’язаних з COVID-19, і на придбання засобів індивідуального захисту, і на оновлення автопарку та іншого медичного обладнання…», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні цього ж року для Житомирської області купили 10 спецавтомобілів «швидкої допомоги» за кошти Національної служби здоров’я України, виділені на заходи із запобігання пандемії COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Швидка автомобілі НСЗУ район Бунечко  
Матеріали по темі