Місто

Резервний фонд бюджету Житомира поповнили на 6 млн грн за рахунок отримання субвенції на зарплати освітянам

21 December 2020, 14:11

Бюджет Житомира отримав 6 млн грн субвенції на зарплати педагогічним працівникам.

Проєкт рішення про розподіл субвенції та перерозподіл видатків бюджету розглядали на позачерговому засіданні міськвиконкому 21 грудня.

«Ми отримали освітню субвенцію з обласного бюджету в сумі 6 мільйонів 177 тисяч гривень. Ця субвенція спрямовується на заробітну плату педпрацівникам. Хочу сказати, що бюджетні призначення в нас є в повному обсязі, разом з тим прогнозне невиконання бюджету – до 40 мільйонів до кінця року. Надходження цієї субвенції дозволить нам зменшити заборгованість і провести розрахунки по інших видатках бюджету», - сказала директор департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук.

Вона запропонувала вивільнений ресурс міського бюджету в розмірі 6 млн грн спрямувати в резервний фонд.

Після голосування за проєкт рішення мер Сергій Сухомлин подякував облдержадміністрації «за допомогу по заробітній платі вчителям».

Нагадаємо, станом на початок листопада 2020 року в резервному фонді бюджету Житомирської міської об’єднаної територіальної громади залишалося 5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, на засідання 23 листопада 2020 року Кабінет міністрів відклав ще на рік підвищення зарплат педагогічних працівників, яке планувалося з 1 січня 2021 року: встановлення найменшого розміру посадового окладу педагогічного працівника в 3 розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком бюджет субвенція зарплата освітяни резервний фонд  
Матеріали по темі