Політика

В наступному році з бюджету Житомира виділять по 4 млн грн на кожен з шести виборчих округів

23 December 2020, 14:57

В новій каденції Житомирської міської ради планують зробити нову модель розподілу коштів, які виділяються депутатам на потреби виборчих округів: не давати гроші кожному народному обранцю, а виділяти їх на округ.

Про це мер Сергій Сухомлин розповів 23 грудня в програмі «Тема дня» на Житомир.info.

«На наступний рік ми вже закладаємо в бюджеті 24 мільйони гривень на шість районів міста для проєктів по цих мікрорайонах, в середньому – по 4 мільйони гривень. Є мікрорайони, від яких 2 депутати, а від деяких 7-8 депутатів, але кошти даються не депутатам, а людям на цих мікрорайонах. Це дає можливість депутатам зібратися на своєму мікрорайоні і визначити спільно на які проєкти будуть виділяти кошти. Можливо, на Крошні треба облаштувати прибудинкові території, а для Богунії витратити ці 4 мільйони на гарний сквер», - сказав Сергій Сухомлин.

Він зауважив, що затвердження нового розподілу коштів на потреби виборчих округів буде на другому пленарному засіданні сесії міської ради 24 грудня.

«В січні-лютому можна працювати з депутатами в своєму мікрорайоні. Я думаю, що вони самі будуть звертатися до людей, щоб отримати зворотний зв’язок і вирішувати, які проєкти будуть фінансуватися на їх мікрорайоні», - наголосив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, в Житомирській міській раді 42 депутати і лише 14 з них були обрані по округах (11 – від «Пропозиції», 3 – від «Слуги народу»), інші пройшли за партійними списками, але всі, крім перших кандидатів партій, балотувалися в конкретному окрузі.

Повністю програму «Тема дня» з мером Житомира дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, в останній рік каденції кожен з 42 депутатів Житомирської міської ради отримав по 200 тисяч гривень з міського бюджету для забезпечення потреб свого виборчого округу, за три квартали 2020 року майже всі депутати використали ці кошти, в основному – на допомогу ОСББ та навчальним закладам і надання матеріальної допомоги (семеро спрямували на матеріальну допомогу всі гроші).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин депутат округ кошти міськрада  
Матеріали по темі