Здоров'я

Кабмін виділив 1,3 мільярди гривень на закупівлю вакцини від коронавірусу

24 December 2020, 16:26

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 23 грудня затвердив постанову про виділення Міністерству охорони здоров’я 1,3 млрд грн з Фонду боротьби з COVID-19 для закупівлі вакцин та забезпечення імунопрофілактики населення проти коронавірусу.

Про це 24 грудня інформує пресслужба Міністерства фінансів.

«Проектом постанови здійснено збалансований перерозподіл видатків державного бюджету, зокрема збільшено видатки Фонду боротьби з COVID-19 за рахунок економії коштів державного бюджету, яке прогнозується до кінця 2020 року за відповідними бюджетними програмами головних розпорядників бюджетних коштів. Реалізація проекту акту буде здійснюватися у межах загального та спеціального фондів Державного бюджету України на 2020 рік», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, раніше ЗМІ повідомляли, що державний секретар Бельгії з питань бюджету Єва Де Блекер опублікувала план закупівлі країною вакцин від коронавірусу, вказавши їх ціну: найдорожчою виявилась вакцина від американської компанії Moderna (18 доларів), найдешевшою – AstraZeneca (1,78 євро). А видання Корреспондент.net з посиланням на власні джерела 20 грудня писало, що в Україні приватні клініки і лікарі приватної практики почали запис бажаючих на вакцинацію від коронавірусу: обіцяють, що китайський препарат від Sinovac Biotech з'явиться на вітчизняному ринку через 2-3 тижні, попередня вартість однієї дози складе 110 доларів; деякі клініки пропонують дозу за 4500 грн, але в ціну не входить огляд лікаря перед вакцинацією, вартість якого становить від 300 до 700 гривень. Вакцинація від COVID-19 майже всіма відомими на сьогодні вакцинами потребує щеплення у два етапи (дві дози), тобто вартість вакцинації однієї людини зростає вдвічі.

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня 2020 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль інформував народних депутатів, про затвердження за тиждень Національного плану впровадження вакцини проти COVID-19 та назвав пріоритетні групи для вакцинування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус вакцина КМУ вакцинація  
Матеріали по темі