Новини компаній

7 важливих нюансів щодо вибору керамічної плитки

28 December 2020, 11:10

Від правильного вибору плитки для приміщення буде залежати загальне враження від стилю усього інтер'єру в цілому. У каталозі Мірад можна ознайомитись з зовнішнім виглядом та всіма технічними характеристиками, які можуть вплинути на вибір плити за посиланням: https://mirad.com.ua/catalog/plitka-dla-stin


Формат плитки

Перше,на що варто звернути увагу, це розмір самого приміщення. Від правильного вибору формату плитки залежить наскільки органічно впишеться вона у інтер'єр. Також формат впливає на зручність та простоту укладки.

І твердження про те, що великоформатна плитка підходить лише для великих приміщень, не дуже вірне. Навіть якщо ви вкладаєте плитку у маленькій ванній чи кухні, вдало підібрана великоформатна плитка створить враження єдиної суцільної поверхні.

Плитка малого формату також часто використовується дизайнерами, адже шви можуть бути частиною задуму, і їх підкреслюють контрастною затиркою.

Головне правило щодо формату - розрахувати площу приміщення та підібрати таким чином, щоб зменшити підрізання плиток.

Призначення плитки

Плитка обов'язково повинна відповідати місцю експлуатації. Існує чимало різновидів керамічних виробів, але основний розподіл такий:

  • для внутрішніх робіт ( а це підлогова плитки та плитка для стін)
  • для зовнішнього облицювання (фасади, тераси, балкони)

І якщо для першого варіанту можна орієнтуватись більше на зовнішній вигляд плитки, обираючи матеріал за кольором чи малюнком. То при виборі матеріалу для зовнішніх робіт та підлогового покриття особливу увагу варто звернути на такі характеристики як:

  • морозостійкість
  • зносостійкість
  • коефіцієнт ковзання.

Покриття плитки

Основні види покриття плитки - це глянцеве і матове.

Глянцева поверхня виглядає яскравіше. Завдяки грі світла та дзеркальній поверхні вона привертає увагу та може стати вдалим акцентом. Глянець відбиває світло, за рахунок чого може візуально розширити простір. Глянцева поверхня менш пориста, тому відштовхує бруд та дуже проста у догляді.

Але глянцева плитка завжди більш слизька, тому варто уникати укладання на підлогу у ванній кімнаті чи приміщеннях, де можливий контакт з водою. Тоді вона стає дуже травмонебезпечною.

Глянець боїться абразивних чистячих засобів та може подряпатись взуттям чи твердими щітками для миття.

Матова поверхня більш універсальна. Вона не слизька, а тому чутово підійде для підлоги і у ванній, і на балконі. Матове покриття більш стійке до стирання, тому її обирають для підлоги у коридорах та громадських приміщення.

На матовій плитці непомітні розводи чи сліди бризок, тому її легше утримувати чистою.

Головний недолік матового покриття - це пористість поверхні, через що бруд може важко очищатись.

Розмір приміщення

Головне завдання - мінімізувати кількість швів та підрізки плитки, відштовхуючись від розміру приміщення.

Якщо приміщення вузьке, його можна візуально розширити, уклавши довгу плитку горизонтальними рядами.

Для просторих кімнат з невисокою стелею чудово підійде вертикальна укладка.

Обов'язково варто зараннє виміряти периметр приміщення та висоту стелі. Тоді ви зможете легко порахувати, скільки плиток певного розміру поміститься, та вибрати матеріал, який підійде найкраще, і який не буде створювати дуже великої кількості дрібних обрізів матеріалу.

Якість поверхонь в приміщенні

Кінцевий результат укладання керамічної плитки в більшості залежить від правильно підготовленої робочої поверхні та наявності нерівностей. Великоформатну плиту не можна використовувати на поверхні, які мають якісь недоліки. Вона їх лише підкреслить, і в подальшому можуть бути тріщини чи сколи. Малі формати краще приховають нерівності. Але це стосується лише дрібних недоліків. Нерівності та дефекти стіни та підлоги обов'язково повинні бути виправлені та вирівняні.

Розташування меблів

З самого початку ремонту варто визначитись не лише з стилем інтер'єру, а й з розташування меблів. Адже від цього залежить укладання покриття на стінах та підлозі. Якщо стіна буде повністю прихована за меблями, варто обрати для такої стіни не рельєфну плитку.

Якщо кімната буде заставлена важкими меблями, обирайте плитку більшої товщини. Вона прослужить довше.

Також не дуже доречно укладати малоформатну плитку на підлогу, якщо вона буде повністю прихована під меблями. Це лише ускладнить прибирання та відмивання великої кількості швів.

Для детальної консультації чи розробки 3d проекту візуалізації ви можете звернутись у магазин Мірад за адресою: м. Рівне, вул. Дубенська, 3

Телефон: +38 (067) 647-74-91, +38 (099) 352-41-13

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі