Економіка

Мінфін створив «Українську фінансову житлову компанію» для видачі доступних іпотечних кредитів

28 December 2020, 11:54

Міністр фінансів Сергій Марченко підписав статут приватного акціонерного товариства «Українська фінансова житлова компанія», що створено для розробки та втілення механізму доступної іпотеки.

Про це 28 грудня повідомляє пресслужба Мінфіну.

«Зокрема йдеться про фінансові інструменти з можливістю отримання іпотечного кредиту до 7 % річних строком до 20 років із залученням до співпраці банків за державного посередництва», - зазначається у повідомленні.

Міністр Сергій Марченко привітав Василя Шкуракова з призначенням на посаду генерального директора ПАТ «Українська фінансова житлова компанія» та побажав успіху у втіленні важливих задач, покликаних вирішити житлове питання для громадян України.

«Метою діяльності ПАТ «Українська фінансова житлова компанія» є забезпечення функціонування ринку іпотечного кредитування, сприяння та впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом, а також одержання прибутку від провадження господарської діяльності відповідно до законодавства України», - інформує міністерство.

Сергій Марченко (праворуч) та Василь Шкураков (фото з сайту Мінфіну)

Зазначимо, 16 листопада 2020 року Уряд ухвалив постанову «Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету, передбачених для поповнення статутного капіталу акціонерного товариства, яке створюється з метою впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом», якою зобов’язав Міністерство фінансів забезпечити утворення приватного акціонерного товариства «Українська фінансова житлова компанія».

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2020 року в інтерв’ю президент Володимир Зеленський говорив, що Уряд та Нацбанк працюють над зниженням процентної ставки і на вересень іпотека може бути 10%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінфін іпотека житло  
Матеріали по темі