Події

У Житомирській області суд на 170 грн оштрафував чоловіка, який побив шлангом двох синів

28 December 2020, 13:03

У місті Коростишів Житомирської області чоловік побив резиновим шлангом своїх малолітніх синів. У присутності психолога діти пояснили, що батько відлупцював їх, бо вони вийшли з двору гуляти. Хлопчики також стверджують, що батько б’є їх регулярно. Суд розглядав два епізоди побиття. За домашнє насильство чоловікові призначили штраф у розмірі 170 грн.

Постанову щодо вказаного адміністративного правопорушення Коростишівський районний суд ухвалив 22 грудня 2020 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 24 грудня.

Самі ж інциденти, які розглядав суд, трапилися 15 та 16 жовтня. Батько наніс своїм малолітнім синам удари резиновим шлангом по сідницях та стегнах.

Скріншот з постанови Коростишівського районного суду

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав у повному обсязі, пояснив, що застосував до своїх дітей фізичне насильство як метод виховання, «свою помилку зрозумів, запевнив суд, що більше такого не повториться, буде застосовувати до дітей інші належні методи виховання».

Представник ювенальної поліції Коростишівського ВП ГУНП у Житомирській області розповіла у суді, що про вчинення насильства стосовно дітей стало відомо з листа, який надійшов зі школи.

Дітей оглянув лікар-педіатр, у них були виявлені фізичні ушкодження, зокрема, «у ділянці сідниць та стегон, які були повністю збиті, наявні кров`яні синці». Діти у присутності психолога пояснили, що в їхній родині це вважається нормою, тобто батько їх б`є. А 15 та 16 жовтня, коли були вихідні, вони пішли гуляти, вийшли з двору. Це не сподобалось батькові, він завів їх до кімнати, сказав лягти на ліжко та зняти штани. Взявши резиновий шланг, чоловік попередив, що буде бити по 40 разів кожного.

Скріншот з постанови Коростишівського районного суду

Провідний спеціаліст Служби у справах дітей Коростишівської міської ради зазначила, що родина перебуває у них на обліку, у ній виховується п`ятеро дітей.

«Родина дуже складна та конфліктна, часто ОСОБА_1 та його дружина не допускають відповідну комісію для проведення перевірки», – йдеться у матеріалах суду.

Скріншот з постанови Коростишівського районного суду

Врешті, суд постановив «визнати винним ОСОБА_1 у вчиненні 15.10.2020, 16.10.2020 адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст.173-2 КУпАП, та застосувати до останнього адміністративне стягнення, з урахуванням положень ч.2 ст.36 КУпАП, у виді штрафу у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів громадян, що становить 170 (сто сімдесят) грн».

Також з ОСОБА_1 на користь держави стягнули судовий збір у розмірі 420 грн. 40 коп.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2019 року в Хорошеві Житомирської області мати за незначну провину побила прийомну 9-річну доньку. У школі дівчинці стало зле і медична сестра при огляді побачила на тілі дитини гематоми та забої. Згодом прокуратура поінформувала, що 26-річна названа мати відлупцювала гумовим шлангом за те, що вона не занесла брудний одяг до ванної, а поклала його в інше місце.

11 листопада 2020 року Червоноармійський районний суд виніс вирок щодо вказаної кримінальної справи: визнав жінку винною в умисному нанесенні легких тілесних ушкоджень дитині та оштрафував її на 1190 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття сімейне насильство насильство домашнє насильство Коростишів суд  
Матеріали по темі