Місто

Якість, своєчасність та комфорт для клієнта – основні принципи роботи ТОВ «Ґрін Бін Україна» у Житомирі

29 December 2020, 10:15

Надавати послуги з вивезення твердих побутових відходів якісно та з застосуванням сучасного обладнання – саме такою бачить свою роботу у Житомирі перевізник твердих побутових відходів ТОВ «Ґрін Бін Україна». У компанії прогнозують: із початком різдвяних та новорічних свят контейнери для сміття заповнюватимуться значно швидше, і для того, щоб житомиряни не відчували дискомфорту, ТОВ «Ґрін Бін Україна» відкоригувало графіки вивезення сміття.

«Місто готове до нової якості послуг. Я думаю що місто приємно вражене від того, що містяни побачили в плані нашого матеріально-технічного забезпечення: я маю на увазі 6 нових сміттєвозів, я маю на увазі новий контейнерний парк, і я сподіваюсь, що житомиряни поки задоволені якістю наших послуг, своєчасним вивезенням як побутового сміття, так і негабаритного сміття. Зараз відбулась нарада під головуванням профільного заступника міського голови Сергія Кондратюка, заслухали наші графіки прибирання сміття на новорічні свята. Адже мешканці будуть більше часу проводити вдома, буде більше сміття, і відповідно наші графіки мають бути скориговані, щоб відпочинок житомирян був комфортним і місто не мало тієї картинки, яку воно, можливо, мало до нас, коли прибирання відбувається з запізненням, і сміттєві баки переповнені сміттям різного виду. Крім того, ми також зараз обговорюємо питання додаткової нашої послуги: встановлення індивідуальних контейнерів у кожне приватне домоволодіння. В принципі ми хочемо поступово рухатись в напрямку повного забезпечення тієї території міста, яку ми обслуговуємо, усім сервісом наших послуг», – розповідає директор ТОВ «Ґрін Бін Україна» Євгеній Барах.


Забезпечення якісним сервісом з вивезення сміття приватні домоволодіння у ТОВ «Ґрін Бін Україна» називають одним із найважливіших пріоритетів у роботі на майбутній рік. Для цього власникам приватних будинків хочуть запропонувати індивідуальні контейнери для збору сміття, які перевізник вивозитиме за визначеним графіком.

«На мій погляд, місто Житомир має відмовитись від пакетної системи, адже це точно порушує санітарно-епідеміологічне благополуччя міста, та й екосистеми в цілому. Думаю, що ще одне питання – це матеріально-технічне забезпечення перевізників, щоб забезпечити контейнерами та технікою для вивезення. Ми розраховуємо різні графіки вивезення, починаючи з дворазового та закінчуючи чотириразовим вивезенням на місяць. І з наступного року ми будемо активно виходити в інформаційну площину, щоб роз’яснювати житомирянам переваги від цієї схеми обслуговування. Наша мета – зробити це, як і в інших містах: коли у відповідний проміжок часу виставляється індивідуальний контейнер за територію подвір’я, приїжджає машина, забирає, і власник забирає індивідуальний контейнер на територію свого подвір’я. Таким чином виключно його сміття вивозиться, і немає якихось підкидів від інших власників. Кожен відповідає за чистоту свого подвір’я», – каже Євгеній Барах.

За короткий період роботи на ринку вивезення побутових відходів у Житомирі компанії вдалось продемонструвати високу якість надання послуг, переконані у ТОВ «Ґрін Бін Україна».

«За період часу 20 днів нашої роботи ми вивезли достатню кількість негабаритного сміття, яка накопичилась до нас і залишилась нам. Ми виконали цю роботу, і місто мало можливість переконатись, що ця робота зроблена. Знову повторюсь, ми маємо відходити від звички: у мене виникло бажання насмітити, я – насмітив. А хто відповідає – місто. Місто дійсно за це відповідає і для цього визначає перевізників. Але й перевізники мають працювати за графіком. Якщо цього графіку будуть дотримуватись і мешканці, і перевізник, то місто буде чистим», – вважає директор ТОВ «Ґрін Бін Україна».

Вже найближчим часом, на початку 2021 року, компанія хоче встановити перші 100 контейнерів для роздільного збору сміття – пластику та скла, розпочати сортування сміття для подальшої його утилізації, а також встановити перші 1000 контейнерів окремо для кожного будинку в приватному секторі.

За додатковою інформацією можна звертатися за телефоном: (097) 202 20 25, а також на Facebook-сторінку за посиланням: https://www.facebook.com/greenbin.ukraine
"Гаряча лінія": 0 800 350 512

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: «Ґрін Бін Україна» сміття побутові відходи вивезення сміття  
Матеріали по темі