Місто

У Житомирі тепер є два нових автомобілі «соціальне таксі» для перевезення дітей і дорослих з інвалідністю

29 December 2020, 13:17

Два автомобілі для послуги «соціальне таксі» 29 грудня отримав Житомир. Сучасні спеціалізовані автівки були придбані за кошти державної субвенції на загальну суму 2 млн 400 тис. грн.

Нагадаємо, що до цього в міському територіальному центрі соціального обслуговування був лише один спеціалізований автомобіль, який був не у задовільному стані. Крім того, люди ставали у чергу, аби отримати дану послугу, адже у Житомирі близько 700 дорослих потребують «соціального таксі».

Нові автомобілі обладнані підйомниками та спеціальним кріпленням для перевезення людей з інвалідністю.

«Це новий автомобіль - це головне. Автомобіль зручний для пересування, він теплий, м’який, гарно йде. Також ми маємо на ньому підйомник, який підіймає людину на візку до певного рівня і вона може пересісти в салон, або вийти з салону. Також хочу сказати, що цей автомобіль для людей з інвалідністю різних нозологій, тобто не лише люди на візку можуть скористатися», - каже депутат Житомирської міської ради Неля Ковалюк.


Відтепер послугою «соціальне таксі» можуть скористатися й діти з інвалідністю різних нозологій. Крім того, департамент соціальної політики планує переглянути положення та надати більше можливостей для користування автомобілем.

«Ми визначилися, що нам необхідно два автомобілі. Один буде обслуговувати наш центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, а інший дорослих, які мають інвалідність. Положенням передбачено п’ять поїздок (ред. на місяць) - в амбулаторію, заклади влади, соціального захисту, держадміністрацію, пенсійний фонд. І ще три поїздки (ред. на місяць) - це соціально-побутові потреби, наприклад, крамниці або перукарні. Наразі, коли ми маємо більше автомобілів будемо це перепрацьовувати, збирати комітет доступності й визначати пропозиції, як будуть використовуватися ці автомобілі. Звичайно ми маємо розширити потреби. Наразі люди хочуть поїхати до театру, відвідати Михайлівську, ляльковий театр мами з дітьми, відвідати різноманітні громадські заходи. Тому ми придбали автомобілі, де може бути не лише один візок встановлений, а де може бути розташовано до чотирьох візків одночасно. Всі вони кріпляться сертифікованими пасами, сидіння знімаються - це все сертифіковане, ми хочемо забезпечити трохи іншу якість перевезень», - розповідає директор департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір.

Коли саме люди зможуть скористатися новими автомобілями, пояснює директорка департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір.

«Ми маємо пройти всі технічні моменти і ці автомобілі почнуть їздити, якщо все буде нормально, з другої половини січня», - каже вікторія Краснопір.

Для отримання послуги «соціальне таксі» потрібно звернутися до міського територіального центру соціального обслуговування за телефоном: (0412) 36-02-24.

Нагадаємо, 8 липня 2020 року до Житомира спрямовано субвенцію з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій, яка передбачала придбання двох спеціально обладнаних автомобілі, які використовуватимуть в якості «соціального таксі».

21 липня 2020 року директор центру Анатолія Сахневича показав Житомир.info у якому стані знаходиться автомобіль «соціального таксі». Зокрема він зазначив, що автомобіль працює 16 років і його не достатньо аби закриту потребу у послузі.

У листопаді 2020 року ці два автомобілі для перевезення людей з інвалідністю купили з другої спроби за 2,4 млн грн.

Житомир.info



Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: соціальне таксі спецавтомобіль люди з інвалідністю  
Матеріали по темі