Події

На проспекті Миру патрульні зупинили житомирянина з «нарколабораторією» в пакеті та водія в стані наркотичного сп’яніння

29 December 2020, 15:37

Вночі 28 грудня патрульні виявили у перехожого міні нарколабораторію та зупинили двох водіїв за порушення правил дорожнього руху, а в салоні виявили наркотичні речовини. Один з водіїв був в стані наркотичного сп’яніння.

Про це повідомляють на сторінці патрульної поліції у Facebook.

«Близько 2-ї години ночі, під час патрулювання вулиці Миру, інспектори звернули увагу на підозрілого чоловіка. Помітивши патрульних, молодик почав змінювати напрямок руху та помітно нервував. Під час поверхневої перевірки, охоронці порядку виявили у 29-річного місцевого жителя ємності з речовинами та обладнання, схожі на таке, яке використовують для виготовлення наркотичних засобів: дві пляшки із прозорою речовиною, зі слів останнього там знаходиться кислота, скляну колбу, шланг, лійку, а також поліетиленовий пакет із фольговими згортками», – йдеться у повідомленні.

Ще двох водіїв патрульні зупинили на проспекті Миру у Житомирі.

«Другий випадок трапився близько 3-ї години ночі, на проспекті Миру. За порушення правил дорожнього руху інспектори зупинили автомобіль Daewoo Lanos.

Перевіривши водія за наявними базами, патрульні встановили, що 39-річний житомирянин мав проблеми із законом у сфері обігу наркотиків. При поверхневій перевірці водія, автомобіля та пасажирки 1988 р.н., в останньої виявлено поліетиленовий зіппакетик з порошкоподібною речовиною білого кольору, ззовні схожою на наркотичну. У третьому випадку патрульні зупинили водія, який не тільки мав при собі речовини, ймовірно, наркотичного походження, а ще й сам перебував з ознаками наркотичного сп’яніння. Близько 23-ї години, на проспекті Миру екіпаж патрульних помітив автомобіль CITROEN Xantia, водій якого порушив ПДР.

Під час розмови із 26 - річним керманичем, патрульні помітили, що він має характерні ознаки наркотичного сп'яніння. Від проходження огляду у лікаря — нарколога, водій відмовився у присутності двох свідків. Оскільки поведінка водія була підозрілою, згідно зі ст. 34 закону України «Про Національну поліцію» патрульні здійснили поверхневу перевірку транспортного засобу в результаті якої в салоні автомобіля виявили рожеву порошкоподібну речовину, ймовірно наркотичного походження. На водія складено протокол за відмову від проходження огляду на стан сп’яніння та винесено постанову за порушення правил дорожнього руху», – повідомляють у поліції.

В трьох випадках, патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Усі речі вилучені в присутності понятих та направлені на експертизу.

Санкція статті 309 за ч. 1 КК України (незаконне зберігання наркотичних речовин) передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, на Покровській у Житомирі 14 серпня патрульні зупинили Mercedes: у водія виявили ознаки наркотичного сп’яніння, а в попільничці – згорток з білим порошком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики водій проспект Миру патрульні  
Матеріали по темі