Події

​За рік у Житомирській області позбавили ліцензій 15 закладів торгівлі за продаж алкоголю та цигарок неповнолітнім

29 December 2020, 16:05

З початку року у Житомирській області поліцейські зафіксували близько 80 випадків продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Власники торгівельних закладів сплатили понад 102 тисячі грн штрафів та були анульовані 15 ліцензій на продаж підакцизних товарів.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«З початку року ювенальні інспектори відділів та відділень поліції області склали 80 адміністративних протоколів за ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) КУпАП відносно працівників торгівельних закладів за продаж неповнолітнім заборонених товарів. Матеріали були спрямовані на розгляд адміністративних комісій, рішеннями яких на продавців, причетних до правопорушень, були накладені штрафи на загальну суму понад 20 тисяч гривень. Окрім того, поліцейські спрямували відповідні матеріали й до органів ДПС, за результатами розгляду яких власники торгівельних закладів сплатили понад 102 тисячі гривень штрафів. Також були анульовані 15 ліцензій на продаж підакцизних товарів», – йдеться у повідомленні.

У населених пунктах поліцейські продовжують практику проведення профілактичних рейдів. Зокрема, ювенальні поліцейські працюють біля навчальних закладів та місць розваг, де виявляють і припиняють правопорушення неповнолітніх. Також нагадують працівникам торгівлі про дотримання чинного законодавства щодо обмежень у продажі певних товарів дітям.

«Інспектори націлені на попередження фактів продажу неповнолітнім алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Тим більше, що скоро у школярів розпочинаються тривалі зимові канікули й вони часто самостійно організовують свій відпочинок і розваги, та інколи, наслідуючи дорослих, намагаються придбати саме заборонену групу товарів», - розповіла керівник ювенальної превенції УПД ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Як повідомляв Житомир.info, у Попільні в серпні 2020 року до реанімації без свідомості потрапив 10-річний хлопчик, який розпивав з друзями алкоголь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь цигарки неповнолітні магазин ліцензія поліція  
Матеріали по темі