Здоров'я

​На брифінгу в Житомирській ОДА розповіли про підготовку до вакцинації від COVID-19 та потребу в окремому холодильному обладнанні

4 January 2021, 11:18

4 січня на щоденному брифінгу в Житомирській ОДА директор департаменту охорони здоров’я Микола Суслик відповів на запитання журналістів щодо потреб області в окремому холодильному обладнанні для зберігання вакцин від коронавірусу, про що вже заявила Одеська ОДА.

«Напередодні у нас був селектор з Міністерством охорони здоров’я, де піднімалось питання забезпечення холодильним обладнанням для зберігання вакцин. Вакцина буде поступати в регіони на 5 діб. Вона може зберігатися при температурі +2…+8 градусів. Холодильне обладнання повинно бути організоване не те, яке нині використовується для планової вакцинації, тому що планова вакцинація у нас продовжується. Кожен регіон надає міністерству потребу в додатковому забезпеченні холодильним обладнанням. Також ми на завтра надамо ці дані. Надіюсь, що при поступленні вакцини холодильним обладнанням ми будемо забезпечені 100%», - розповів Микола Суслик.

Нагадаємо, 24 грудня 2020 Мінфін повідомив про виділення 1,3 млрд гривень на закупівлю вакцини від коронавірусу, яка має з’явитися в Україні уже в лютому 2021 року.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов презентував «Дорожню карту з впровадження вакцини проти COVID-19 і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках».

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня 2020 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль інформував народних депутатів про затвердження за тиждень Національного плану впровадження вакцини проти COVID-19 та назвав пріоритетні групи для вакцинування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцина МОЗ вакцинація  
Матеріали по темі