Події

У Новограді-Волинському тер’єр вибіг з подвір’я і накинувся на пенсіонерку: у жінки діагностували відкритий перелом руки

6 January 2021, 14:36

У Новограді-Волинському 71-річну жінку покусав собака, який вибіг з приватного домоволодіння, коли вона проходила повз будинок. Власнику тварини може загрожувати покарання - обмеження волі терміном до 2 років.

Про це 6 січня повідомили на сайтів ГУНП у Житомирській області.

«Пенсіонерка розповіла, що на одній із вулиць міста на неї накинувся великий собака. Жінка проходила повз подвір’я, де той був неприв’язаний. В якийсь момент пес через незачинену хвіртку вибіг зовні та накинувся на заявницю. За її словами, собака вхопив її за руку та почав шматувати. Врятував пенсіонерку чоловік, який мешкає по-сусідству. Він покликав собаку на прізвисько і відвів назад у подвір’я, зачинивши там. У жінки лікарі згодом діагностували відкритий перелом ліктьової кістки. Тож як тільки вона оговталась від події, звернулась до поліції», – йдеться у повідомленні.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Триває встановлення усіх обставин.

37-річний власник собаки, американського стафордшир-тер’єра, розповів поліцейським, що дізнався про подію від сусіда, але переконаний, що зачиняв того дня хвіртку. Як пес міг вибігти, пояснити не зміг.

Санкція вказаної статті передбачає відповідальність у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі мешканці Соснової скаржаться, що сусідські алабаї нападають на домашніх та безпритульних тварин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський собака пенсіонерка укус поліція  
Матеріали по темі