Місто

Без родичів, але з онлайн-трансляцією: у Житомирі 25 нацгвардійців склали присягу

6 January 2021, 17:12

6 січня 2021 року у військовій частині Національної гвардії України в Житомирі відбулась церемонія складання військової присяги на вірність українському народу. Присягу склали 25 новобранців.

Про це Житомир.info повідомила пресслужба військової частини 3047 Нацгвардії України.

«Сьогодні ані карантинні обмеження, ані прохолодна погода аж ніяк не вплинули на бадьорий та святковий настрій 25 новоспечених гвардійців, які дали клятву вірності українському народу. Вголос, зі зброєю в руках один за одним, перед своїми побратимами та командуванням частини вони присягають бути чесними, хоробрими, пильними воїнами, сумлінно та наполегливо вивчати військову справу, завжди бути готовими захищати незалежність та територіальну цілісність України», – йдеться у повідомленні.

Після складання присяги вже традиційно з божим словом до військовиків звернувся військовий священник (капелан) о. Богдан Бойко, святою водою окропив солдатів, аби Бог завжди був поруч, доки вони сумлінно служать та оберігають свою Батьківщину.

У зв’язку із карантинними заходами у стінах військової частини не було рідних та близьких. Проте всі охочі мали змогу спостерігати за присягою через онлайн-трансляцію, яка проходила на Facebook сторінці частини.

Переглянути онлайн-трансляцію військового ритуалу можна тут

Як повідомляв Житомир.info, 28 серпня 2020 року у військовій частині Національної гвардії України в Житомирі відбулась церемонія складання військової присяги на вірність українському народу. Тоді присягу склали 30 новобранців Нацгвардії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нацгвардія НГУ присяга  
Матеріали по темі