Новини компаній

Шовкотрафаретний друк: особливості та переваги технології

7 January 2021, 16:01

Сьогодні існує безліч різноманітних технологій для перенесення написів і зображень на текстиль та інші матеріали. Однією з найпопулярніших серед них виступає шовкографія - унікальна методика перенесення однотонних і кольорових зображень на одяг, рекламну, сувенірну та іншу продукцію. Розглянемо специфіку і плюси шовкографії в порівнянні з іншими видами друку.

Технічна сторона питання

Кольоровий шовкотрафаретний друк здійснюється з використанням спеціального обладнання - друкарського верстата для шовкографії. Однак крім власного друкованого верстата необхідні також трафаретні форми, які виготовляються під кожне замовлення індивідуально. Саме за допомогою спеціальних трафаретів і здійснюється перенесення малюнків і написів відповідно до макетом на базовий матеріал з використанням спеціальних рідких стійких фарб. База може бути різною - найчастіше це різного роду тканини і готові вироби з текстилю. За допомогою технології шовкотрафаретного друку можна здійснювати перенесення написів, малюнків, логотипів і будь-яких інших зображень будь-якій складності і деталізації на натуральні тканини, синтетичні і сумішеві матеріали будь-якого складу ниток. Саме зображення може бути монохромним або кольоровим, одноколірним або багатобарвним, плоским або рельєфним.

Сильні сторони шовкографії

Головною конкурентною перевагою технології шовкотрафаретного друку є рекордна стійкість наноситься зображення. Вона досягається завдяки тому, що в ході перенесення картинки або написи на тканину, рідка фарба проникає в саму структуру матеріалу і всередині обволікає кожну нитку. Тобто зображення наноситься не тільки на поверхню, але і проникає глибоко в товщу матеріалу, надійно закріплюючись на текстильному носії зсередини. Це дозволяє бути абсолютно спокійними за стійкість таких малюнків на одязі і домашньому текстилі в процесі використання. Навіть після багаторазового прання зображення не стираються, не тьмяніють, фарба залишається на своєму місці і зберігає первозданну насиченість відтінків. Крім того, шовкографія - універсальна технологія, застосовна для абсолютно будь-яких матеріалів, будь-якого складу і щільності. Її можна застосовувати як для перенесення логотипів і зображень на тонкі тканини на кшталт органзи і шовку, так і для друку на щільних флісових тканинах, джинсових виробах, зимовому одязі, теплих толстовках, шапках і т.д.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі