Здоров'я

За три дні локдауну у Житомирській області правоохоронці склали понад 300 протоколів на порушників та закрили 27 закладів

11 January 2021, 13:51

З початку запровадженого локдауну спеціалістами Держпродспоживслужби перевірили дотримання карантинних обмежень на 879 об’єктах нагляду. У 45 об’єктах були виявлені порушення. Поліцейські за три дні локдауну склали 330 адміністративних протоколів та закрили 27 об’єктів господарської діяльності.

Про це повідомляють на сайті управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

Так, упродовж 8-10 січня фахівцями районних (міського) управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснено 879 перевірок, в т.ч. 784 спільно з представниками правоохоронних органів, зокрема, 15 перевірок було здійснено в нічний час. Загалом перевірками охоплено 435 об’єктів непродовольчої та 235 – продовольчої торгівлі, 105закладів громадського харчування, проведено 62 перевірки агропродовольчих ринків області. Крім того, було перевірено 11 одиниць громадського транспорту. У ході 45 перевірок (що складає 5% від загальної кількості) було виявлено порушення вимог протиепідемічного режиму, в зв’язку з чим було вжито відповідні заходи реагування: складено 13 адмін.протоколів на відповідальних осіб за ст.42 КУпАП, підготовлено і надіслано 3 приписи та 27 листів попереджувального характеру про усунення виявлених порушень.За результатами проведених перевірок надіслано 8 інформаційних листів до органів державної влади та 1 – до правоохоронних органів, підготовлено матеріал на штаб з ліквідації COVID-19», – йдеться у повідомленні.

На сайті ГУНП у Житомирській області повідомляють, що з 8 по 10 січня працівники поліції Житомирщини склали понад 330 адміністративних протоколів, що стосуються правопорушень, пов’язаних з недотриманням вимог карантину.

«Зокрема, за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП було складено майже 90 протоколів. За ч. 2 ст. 44-3 КУпАП, що передбачає відповідальність за перебування в громадських будівлях та транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот, – понад 240 протоколів. З 8 по 10 січня поліцейські припинили функціонування 27 об’єктів господарської діяльності, що працювали з порушеннями, серед них - 3 розважальних та 44 торгівельних заклади», – йдеться у повідомленні.

У поліції Житомир.info уточнили, що три розважальні заклади закрили у Житомирі, Житомирському районі та Коростишеві.

Як повідомляв Житомир.info, 9 грудня 2020 року на засіданні Кабінету міністрів уряд запровадив посилені карантинні обмеження з 8 по 24 січня 2021 року: залишили майже всі заборони «карантину вихідного дня», в навчальних закладах – канікули. Житомирським підприємцям на період локдауну влада міста пообіцяла відшкодувати кошти за оренду.

Яким був перший день локдауну у Житомирі дивіться у сюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: локдаун карантин поліція перевірка Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі