Фоторепортаж

Перша в 2021у році сесія Житомирської міськради була про газ і звернення до СБУ щодо відключення будинку на Покровській. Фоторепортаж

11 January 2021, 17:56

На позачергову сесію Житомирської міської ради, яку мер Сергій Сухомлин терміново скликав на 11 січня 2021 року, прийшли 30 депутатів з 42.

За менш ніж годину народні обранці обговорили та проголосували за три питання, які були в порядку денному і стосувалися передачі у власність міста газових мереж та неприпустимості збільшення тарифів, і за звернення до Служби безпеки України щодо ситуації з відключенням в опалювальний сезон багатоповерхівки на Покровській. Про це на засіданні розповів депутат Ігор Скоропад, який очолює громадську організацію голів ОСББ.

«Мені 20 хвилин назад прийшло повідомлення: на вул.Покровська, 155 «Житомиргаз» без будь-яких офіційних попереджень, без будь-яких актів про те, що там аварійна ситуація чи щось подібне, відключили будинок взимку і невідомо, що буде вночі. Якась людина, яка вішала пломбу, сказала голові ОСББ, що є боржник в якомусь під’їзді і поки він не заплатить нічого включати не будуть. Це «беспрєдєл», рекет, я не знаю, як назвати. Тому я прошу зробити депутатський запит нашої сесії до «Житомиргазу», щоб вони надали нам офіційну довідку щодо відключення, бо люди зараз прийдуть з роботи, у багатьох є індивідуальне опалення. Місяць тому цей же будинок вже відключали, ми тоді змогли це вирішити на своєму рівні, але це продовжується, це просто якийсь бандитизм», - обурювався депутат.

Мер пояснив, що минулого року в постачальників не було права відключати будинки в опалювальний сезон, а тепер це право в них з’явилося «згідно законодавства». Сухомлин дав доручення своєму заступнику до завершення сесії з’ясувати причини відключення будинку, зателефонувавши в «Житомиргаз».

Директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин пояснив депутатам, чому в опалювальний сезон можуть відключати будинки.

«В законі про теплопостачання, який діяв до 1 липня 2019 року, була шоста стаття, яка категорично забороняла відключення тепло-, водо-, газо-, електропостачання з моменту наказу на початок опалювального сезону. Була кримінальна відповідальність за порушення цієї постанови. В новій редакції випадково забули цю статтю включити. Цю постанову приймала Національна комісія (НКРЕКП), зараз вона не має таких повноважень, а всі повноваження має виключно Кабінет міністрів і Національна комісія в питання тарифоутворення і тарифорегулювання», - пояснив Дмитро Рогожин.

Наприкінці сесії мер озвучив інформацію свого заступника Сергія Кондратюка, який телефонував до «Житомиргаз» щодо відключення будинку на Покровській.

«Вони не в курсі, тому пропоную зробити все ж звернення до Служби безпеки України по ситуації, яка склалася в будинку на Покровській, 155», - запропонував Сергій Сухомлин і депутати цю пропозицію підтримали голосуванням.

Після цього мер оголосив позачергову сесію закритою.

Відеосюжет з першої у 2021 році сесії Житомирської міської ради, на якій мер розкритикував дії АТ «Житомиргаз», дивіться тут

Нагадаємо, 11 січня мер Сергій Сухомлин прокоментував акцію протесту в Житомирі, яку проводили 10 січня проти «тарифного геноциду»

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до рішення виконкому Житомирської міської ради від 30 грудня 2020 року, з січня 2021 року тариф на теплову енергію та послуги з централізованого опалення у Житомирі зріс на 18%. Крім того, з січня 2021 року в Житомирі зріс тариф і на водопостачання та водовідведення на 16%. Щодо приватних компаній, то з 1 січня 2021 тариф на розподіл газу АТ «Житомиргаз» становитиме 2,02 грн збільшення на 70%. Також на засіданні 28 грудня 2020 року Уряд схвалив постанову, відповідно до якої скасовується пільгова ціна на електроенергію за перші 100 кВт, а прем’єр-міністр доручив перевірити обґрунтованість цін на газ для населення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія Житомиргаз звернення СБУ тариф Скоропад  
Матеріали по темі