Здоров'я

Житомирський обласний лабораторний центр знову вирішив зменшити ціну на ПЛР-тест: встановив обладнання, яке знижує витрати

11 January 2021, 18:05

Житомирський обласний лабораторний центр знижує вартість ПЛР-тестування на COVID-19 на 160 грн: з 13 січня замість 856 грн тест коштуватиме 696 грн.

Про це 11 січня повідомив сайт Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«В зв’язку з встановленням у вірусологічній лабораторії найсучаснішого автоматичного обладнання для екстракції нуклеїнових кислот та постановки полімеразної ланцюгової реакції, яке знижує витрати на проведення досліджень та підвищує якість і швидкість їх виконання, ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» з 13.01.2021р. знижує ціну ПЛР-тестування на SARS-CoV-2 з 856.17 грн до 696.52 грн», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що ПЛР-тестування на COVID-19 проводиться у вірусологічній лабораторії, яка є єдиною та головною лабораторією в області, що підтверджує якість досліджень та результати усіх інших лабораторій нашої області.

«В лабораторії працюють висококваліфіковані спеціалісти на чолі з завідувачкою лабораторії, кандидатом біологічних наук Бояльською О.Г., яка має багато наукових статтей в галузі вірусології, бере участь у різних міжнародних та регіональних конференціях, симпозіумах, що сприяє постійному удосконаленню знань та впровадження їх в практичну діяльність лабораторії», – наголошують у лабораторно центрі.

В установі нагадують, що знятися з самоізоляції можна через програму «Дій вдома». Результат аналізу видається, зокрема, англійською мовою.

Нагадаємо, 25 листопада 2020 року Державна установа «Житомирський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров'я України» уклала договір з ТОВ «АЛТ Україна ЛТД» на придбання системи для полімеразної ланцюгової реакції QuantStudio 5 Real-Time PCR за 1 млн 50 тис. грн. Ця система дозволить проводити лабораторне тестування на коронавірус в режимі реального часу.

Як повідомляв Житомир.info, з 6 листопада 2020 року Житомирський обласний лабораторний центр знизив вартість ПЛР-тестування на COVID-19 на 162 грн – зі 1018 грн до 856 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус ПЛР тест зараження лабораторний центр ОЛЦ  
Матеріали по темі