Події

​Житомирянка перерахувала 50 тисяч на лікування доньки шахраям, які представились керівниками благодійного фонду

12 January 2021, 13:48

Житомирянка перерахувала гроші на рахунок благодійного фонду, який нібито займається збором коштів на лікування її доньки, яка потрапила в ДТП. Віддали свої заощадження шахраям ще двоє жительок Житомирської області, а в Житомирі племінниця на 8 тисяч ошукала свою тітку.

Про це 12 січня повідомили на сайті ГУНП у Житомирській області.

«46-річна жителька обласного центру перерахувала 50 тисяч національної валюти невідомим, які представилися керуючими благодійного фонду, що збирає гроші на лікування її доньки. Зі слів незнайомців, остання, ніби-то, потрапила у лікарню після важкої дорожньо-транспортної пригоди», – йдеться у повідомленні.

У поліції зазначають, що махінацію з мобільним телефоном провела, племінниця 43-річної житомирянки.

«Після візиту до тітки та користування її гаджетом, з мобільного банкінгу останньої на невідому картку було перераховано 8 тисяч гривень. Особу 22-річної дівчини правоохоронці з’ясували, нині ж встановлюють місце її знаходження», – повідомляють у поліції.

По кілька тисяч гривень того ж дня зі своїх банківських рахунків втратили й 43-річна звягельчанка та 38-річна житомирянка.

Правова кваліфікація в усіх випадках – ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Законодавством подібні протиправні дії караються від штрафних санкцій до 3 років обмеження волі.

Лише упродовж 11 січня до поліції Житомирщини надійшло п’ять повідомлень про ошуканство.

Як повідомляв Житомир.info, 19 грудня за «порятунок» доньки житомирянка віддала шахраєві 15 тисяч доларів та 8,8 тисячі євро.

Житомир.info

.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай благодійний фонд гроші лікування  
Матеріали по темі