Економіка

У грудні в Житомирській області найбільше подорожчали яйця, олія і цукор, – статистика

14 January 2021, 16:47

На споживчому ринку Житомирської області у грудні 2020 року, якщо порівнювати з листопадом, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,3%.

Про це 13 січня повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, яйця подорожчали на 16,6%, соняшникова олія – на 9,2%, цукор – на 5,9%, молоко, сметана, борошно і крупи, кисломолочна продукція, риба та продукти з риби, хліб, сири, свинина, маргарин та інші рослинні жири, яловичина, мінеральні та джерельні води, сало – на 4,3-1,0%», – йдеться у повідомленні.

Також підвищились ціни на овочі загалом на 2,9% внаслідок подорожчання бобових на 11,2%, картоплі – на 8,3%, овочів, вирощених з насіння, – на 4,5%, натомість, капуста подешевшала на 5,4%.

Окрім того, на 3,6-0,9% впали ціни на сіль, прянощі та кулінарні трави, оливкову олію, масло, шоколад, кондитерські вироби з цукру, соуси, приправи, каву, чай.

На фрукти відбулося зниження цін в цілому на 1,9%, у тому числі цитрусові – на 7,6%, яблука – на 6,8%, водночас, банани подорожчали на 8,8%.

Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні загалом на 0,7% за рахунок подорожчання тютюнових виробів на 2,6%.

Скільки коштували фрукти, овочі та м'ясо на Житньому ринку в Житомирі менш ніж за місяць до Нового року, дивіться у відеосюжеті від 9 грудня 2020 року

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2020 року на споживчому ринку Житомирської області, якщо порівнювати з жовтнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,1%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна продукти статистика ринок  
Матеріали по темі