Події

У Житомирі суд виніс вирок чоловіку, який «позичав» у дітей велосипеди і телефони

15 January 2021, 11:49

Корольовський районний суд м. Житомира виніс вирок чоловікові, який грабував дітей: відбирав велосипеди і телефони. За незаконний «промисел» йому призначили покарання у виді 4 років позбавлення волі. Окрім того, обвинувачений має компенсувати потерпілим матеріальну та моральну шкоду.

Вирок щодо кримінальних правопорушень проти власності (грабіж) Корольовський районний суд виніс 5 січня 2021 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 13 січня.

Злочини раніше вже судимий чоловік, уродженець Житомира, скоював улітку 2019 року. Так, 28 червня обвинувачений надумав вкрасти велосипед марки «Crossride», що належить неповнолітньому. Чоловік підійшов до дитини та попросив двоколісник, аби «прокататися». Власник ровера відмовив у проханні. Тоді обвинувачений відібрав велосипед силоміць.

Скріншот з вироку Корольовського районного суду

Через два дні після скоєного, 30 червня, чоловік вчинив аналогічний злочин. Скористався подібною схемою: попросив у малолітнього велосипед марки «Ardis», аби «покататися», пообіцяв, що двоколісника одразу поверне. Дитина повірила та позичила велосипед, зловмисник з місця події зник.

Скріншот з вироку Корольовського районного суду

1 липня у такий же спосіб чоловік виманив у малолітнього велосипед марки «Avanti».

Скріншот з вироку Корольовського районного суду

А 3 липня обвинувачений вирушив на «промисли» на Старий бульвар. Там біля школи №12 «позичив» у дитини телефон, аби «зателефонувати». Гаджет обіцяв повернути, та ще й пригостити морозивом. Дитина повірила і дала дорослому мобільний.

Скріншот з вироку Корольовського районного суду

Аналогічний злочин обвинувачений скоїв 6 липня. Перебуваючи поблизу приміщення тиру на території Шодуарівського парку, попросив у малолітнього телефон Huawei, аби «подзвонити», взяв у дитини гаджет, але назад не повернув, не зважаючи на прохання власника мобільного.

Скріншот з вироку Корольовського районного суду

Вказані справи були об’єднані в одне кримінальне провадження.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованих кримінальних правопорушеннях визнав повністю і підтвердив, що дійсно при зазначених обставинах заволодів чужим майном. Зазначається, що чоловік щиро розкаявся та просив суворо його не карати.

Врешті, суд ухвалив «ОСОБА_1 (…) визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 190 КК України та призначити йому покарання:
- за ч. 2 ст. 186 КК України у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки;
- за ч. 2 ст. 190 КК України у виді обмеження волі на строк 3 (три) роки;
На підставі ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим визначити ОСОБА_1 покарання у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки».

Також суд задовольнив цивільні позови потерпілих та стягнув з ОСОБА_1 на користь:

- потерпілої ОСОБА_14 5000 (п`ять тисяч) гривень в рахунок відшкодування матеріальної та моральної шкоди;
- потерпілої ОСОБА_5 5143 (п`ять тисяч сто сорок три) гривні 11 коп. в рахунок відшкодування матеріальної та моральної шкоди;
- потерпілої ОСОБА_8 4000 (чотири тисячі) гривень в рахунок відшкодування матеріальної та моральної шкоди;
- потерпілої ОСОБА_10 4000 (чотири тисячі) гривень в рахунок відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Як повідомляв Житомир.info, 25 березня 2019 року на перехресті вулиці Саєнка та Київського шосе громадянин відібрав велосипед у підлітка та поїхав в сторону міста Києва. Інспектори роти тактико-оперативного реагування затримали чоловіка, який поводився агресивно, та передали його працівникам слідчо-оперативної групи.

Перед цим, 19 лютого 2019 року, цей же молодик, будучи нетверезим, на перехресті вулиць Гоголівської та Вокзальної в Житомирі вчинив конфлікт з кондуктором тролейбуса, а потім ще й вдарив його. Один з пасажирів тролейбусу №3, де стався інцидент, надав редакції відео конфлікту між кондуктором та нетверезим парубком.

У червні 2020 року суд виніс чоловікові вирок щодо двох вказаних кримінальних справ – два роки обмеження волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грабіж пограбування суд дитина Корольовський суд телефон велосипед  
Матеріали по темі