Місто

​На Київському шосе у Житомирі зріжуть 5 дерев, щоб поставити прозорий паркан навколо храму УПЦ МП

20 January 2021, 11:11

Члени виконавчого комітету Житомирської міської ради на засіданні 20 січня надали дозвіл парафії Святої Рівноапостольної Ольги Української Православної церкви (УПЦ МП) на видалення 5 дерев, на місці яких збудують прозорий паркан. Паркан передбачений проєктом благоустрою території навколо храму. За зелені насадження заплатять 12 тисяч гривень.

«Звернулася парафія святої Рівноапостольної Ольги Української Православної церкви з клопотанням і надали рішення виконавчого комітету про надання дозволу на проведення благоустрою. Для того, щоб встановити паркан, по межі 5 дерев попадають в зону видалення. Акт складено, нарахована відновна вартість, яка складає 12 тисяч 406 гривень. Вік дерев за 60 років», – зазначила Тетяна Степаницька, заступниця начальника КП «Інспекція з благоустрою. Житомира».


Тетяна Степаницька зауважила, що по проєкту благоустрою ці дерева не матимуть «естетичного вигляду» і надалі передбачено озеленення території.

«Є проєкт, вони згідно з проєкту встановлюють по межі огорожу, яка буде прозора, так як це обумовлювалось на виконавчому комітеті. Справа в тому, якщо буде такий гарний благоустрій, який передбачений цією схемою, то ви знаєте, тоді ці дерева не будуть мати того естетичного вигляду і з цим благоустроєм не пов’язуються. Відповідно, якщо буде потім здійснюватись благоустрій, то передбачено там і озеленення, і таке інше, тим паче, що ми не просто дозволяємо видалити, але ще й вони сплачують немалу відновну вартість», – сказала Тетяна Степаницька.

За рішення дозволити видалення зелених насаджень проголосували всі члени виконавчого комітету.

Як повідомляв Житомир.info, 4 листопада 2020 року парафії Святої Рівноапостольної Ольги Української Православної церкви (УПЦ МП) надали дозвіл на благоустрій території на Мар’янівці «згідно із ескізним проєктом».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком церква благоустрій Мар'янівка УПЦ МП Київське шосе  
Матеріали по темі