Події

​У Києві затримали двох хлопців з Житомирської області, які розбили скло і намагалися завести чуже авто, щоб покататися містом

20 January 2021, 13:01

У столиці поліцейські затримали двох молодиків – жителів Житомирської області, які намагалися викрасти автівку киянина.

Про це 20 січня повідомила пресслужба поліції Києва.

«Правопорушники розбили пасажирське скло та залізли до салону припаркованого автомобіля. Однак поїхати з місця їм завадили працівники поліції, яких викликав свідок події. Слідчі повідомили фігурантам про підозру у скоєнні злочину, а суд обрав їм запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», - йдеться у повідомленні.

До поліції Києва на спецлінію 102 від жителя столиці надійшло повідомлення про те, що у припаркованому автомобілі на вулиці Олекси Тихого спрацювала сигналізація та до салону залізли невідомі. За вказаною адресою негайно виїхали екіпаж патрульних поліцейських та слідчо-оперативна група Солом’янського управління поліції.

Прибувши на місце події, патрульні виявили у салоні автомобіля двох молодиків напідпитку, які при появі правоохоронців намагались втекти. Поліцейські затримали втікачів та з’ясували, що після вживання алкогольних напоїв хлопці захотіли покататись містом, тож обрали для цього машину місцевого мешканця, розбили пасажирське скло та спробували завести автомобіль. Під панеллю приборів авто правоохоронці виявили пошкоджені дроти.

«Фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі з’ясували, що правопорушники – жителі Житомирської області, 2000 та 2002 років народження, які раніше до кримінальної відповідальності не притягувались. Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 289 (Замах на незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України», - повідомили в поліції.

Слідчим Солом’янського управління поліції зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а судом обрано запобіжні заходи: одному – цілодобовий, а іншому – нічний домашні арешти. За скоєне їм загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 23 листопада 2020 на трасі Житомир-Сквира поліцейські перехопили Renault: водій на викраденій в Андрушівці автівці збирався підібрати пасажирів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: угон викрадення авто Київ  
Матеріали по темі