Події

​Поліцейські били і вимагали зізнатись у крадіжці автомобіля: родичі розповіли подробиці побиття хлопців у Малинському районі

20 January 2021, 15:40

У місті Малин Житомирської області побили 18-річного хлопця, щоб він зізнався у крадіжці автомобіля. До побиття ймовірно причетні поліцейські. Справу розслідує офіс генпрокурора, а в ГУНП в Житомирській області розпочали службову перевірку. Потерпілий є племінником першого секретаря Посольства України у Великій Британії Дениса Сєніка.

Про це 20 січня повідомляє hromadske.

«Керівник департаменту Офісу генерального прокурора щодо катувань та інших серйозних порушень з боку правоохоронних органів Юрій Бєлоусов наголосив, що наразі його департамент проводить першочергові дії щодо цієї справи. Він додав, що справу відкрила місцева прокуратура, однак після цього її забрав Офіс генерального прокурора», – йдеться у повідомленні.

Про подію в соцмережі повідомив перший секретар Посольства України у Великій Британії Денис Сєнік. Він зазначив, що справа стосується його 18-річного племінника Арсена.

«Він старший син в родині священнослужителя, мого брата, Сєніка Владислава Вікторовича з села Маклаївка Малинського району Житомирської області. 14 січня 2021 року, о 19.30 він вийшов на прогулянку зі своїм другом, який гостював у бабусі в тому ж селі. Зненацька їх обігнав автомобіль білого кольору. Позаду зупинився інший автомобіль, позашляховик «Мітсубісі». З них вискочило близько десяти невідомих, які без пояснень почали бити хлопців по голові, животу і відібрали телефони. Били кулаками і ногами, не даючи можливості щось сказати і підвестися на ноги. Потім хлопців витягли на проїжджу частину дороги і вимагали сказати, де автомобіль «Мазда», продовжуючи бити ногами. Один з невідомих сфотографував їх на телефон і вимагав, щоб кожен з них дав «по 3 тисячі баксів», а ні – «то зараз приїдуть бандюки і згодують вас ведмедям». Хлопці почали говорити про поліцію і один з нападників сказав, що він сам працівник поліції під прикриттям. Через 5 хвилин з’явився автомобіль поліції з логотипами, з якого вийшли два поліцейських у формі. Молодий поліцейський підійшов до Арсена, коли той був на землі, витягнув пістолет, звів курок, притулив пістолет до чола і натиснув на гачок. Пістолет не був заряджений. Після цього поліцейський вдарив Арсена пістолетом. На обурення Арсена інший поліцейський відповів ударом ноги в голову…», – написав Сєнік.

Він зазначив, що після цього до місця події приїхав ще один автомобіль поліції. Звідти вийшли двоє поліцейських, які без пояснень забрали хлопців у місцевий відділок. Там від них вимагали зізнатися в крадіжці автомобіля, а прохання подзвонити батькам відхиляли протягом 4 годин. Хлопців відпустили лише о 2:30 ночі. О 3 год хлопців повернули додому без будь-яких пояснень і вибачень, стверджує Сєнік.

Як розповів Сєнік, наступного дня Арсен з батьками поїхав до поліції, щоб написати заяву та зняти побої. Однак і там, і в прокуратурі їм відмовили. Хлопцю довелося зробити це у місцевій лікарні, де його зустріли поліцейські. Вони повели Арсена на зустріч із прокуроркою, де вона постійно намагалася мінімізувати та пом’якшити дії поліції, а згодом видала йому незареєстровану копію протоколу, яка навіть не містить печатки.

«Про висновки судмедекспертизи, якщо її можна так назвати з огляду на те, як вона була «проведена», хлопцю не повідомили. Жодних офіційних документів не дали. Результат рентгенівського дослідження з підозрою на зламаний ніс та струс мозку також не був виданий», — резюмував Сєнік.

Як повідомляв Житомир.info, 20 січня у поліції розпочали службову перевірку щодо поліцейських, які нібито побили хлопців у Малинському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття Малин поліцейські генпрокурор автомобіль викрадення Сєнік  
Матеріали по темі