Події

У Житомирській області поліція склала протокол про булінг: 13-річна дівчина цькувала в соцмережі однокласницю

21 January 2021, 12:45

У Ружинському районі Житомирської області поліцейські розбирались у ситуації із цькуванням 13-річної дівчини через соціальну інтернет-мережу. У віртуальних знущаннях з юнки була викрита її однокласниця. Відносно матері дівчини правоохоронці склали адміністративний протокол.

Про це 21 січня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«До ювенальних поліцейських Ружинського відділення звернулась схвильована жителька одного із сіл, яка і розповіла про ситуацію. За словами жінки, вона помітила зміни у поведінці своєї 13-річної доньки. Під час шкільних зимових канікул настрій дівчини став вкрай пригніченим, вона часто плакала і ні з ким не спілкувалась. Врешті, юначка зізналась про цькування у соціальній мережі. Віртуальні напади, образи і погрози здійснювались через акаунти різних користувачів уже тривалий час», – йдеться у повідомленні.

Розбираючись у ситуації, ювенальні поліцейські з’ясували, що дівчинка потерпає від образ своєї однокласниці у навчальному закладі. Під час перевірки виявилось, що вона й спровокувала подальше цькування однолітки на її сторінці у соцмережі. Кривдниця здійснювала віртуальні напади і через фейкові, спеціально створені, акаунти.

«Із винуватицею, теж 13-річною жителькою Ружинщини, та її родиною ми провели роз’яснювальну роботу щодо неприпустимості подібної поведінки і правових наслідків систематичного цькування. Оскільки дівчина не досягла віку настання адміністративної відповідальності, то протокол за фактом булінгу складено відносно її матері. Нині адмінматеріали передані на розгляд суду», – прокоментувала керівниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

За чинним законодавством булінг (цькування) учасника освітнього процесу (ст. 173-4 КУпАП) передбачає накладення штрафу у тому числі на батьків неповнолітнього порушника від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або призначення громадських робіт.

Як повідомляв Житомир.info, 17 січня 2020 року Житомирський районний суд виніс постанову щодо булінгу в смт Озерне: там учень 11 класу започаткував «традицію переведення в старшу школу». «Традиція» передбачала, що старшокласники б’ють учнів 9 класу в груди або паском по сідницях. Однак фізичного «переводу» можна уникнути, сплативши 400 грн. Також «розробник схеми» пропонував ще один варіант: аби полегшити удар, учням треба сплатити 200 грн. У «схемі» розбирався Житомирський районний суд, який призначив спритнику громадські роботи. Суд визнав винним 11-класника у вчиненні адміністративного правопорушення та призначив йому покарання у виді 30 годин громадських робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: булінг цькування соцмережа Ружинський район  
Матеріали по темі