Події

​У прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав директор департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА

22 January 2021, 11:48

Вимагав від генерального директора лікарні 123 тисячі «відкату» за виділення медичному закладу субвенції в розмірі понад 1,2 млн грн для закупівлі кисневого обладнання. Директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика 21 січня затримали під час одержання другої частини хабаря.

Про це повідомляють на сайті Офісу генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №7 під час одержання неправомірної вигоди затримано та повідомлено про підозру начальнику Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА (ч. 3 ст. 368 КК України). За даними слідства, посадовець вимагав відкат у генерального директора однієї з житомирських комунальних лікарень за виділення медичному закладу субвенції в розмірі понад 1,2 млн грн для закупівлі кисневого обладнання. Розмір неправомірної вигоди начальник департаменту визначив у 10% - тобто 123 тис грн.

Слід зазначити, що виділення коштів на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду «ковідних» лікарень, передбачено постановою Кабінету Міністрів України №1099 від 11.11.2020 «Про виділення коштів для забезпечення здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". У ході контролю за вчиненням злочину посадовець одержав першу частину неправомірної вигоди – 51 тис грн. Після одержання другої частини – 72 тис грн його затримали правоохоронці у приміщенні обласного Департаменту», – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі співробітниками СБУ.

Нагадаємо, ввечері 21 січня стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Миколу Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, Микола Суслик був призначений на посаду начальника управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації 25 травня 2017 року. В листопаді 2020 року в структурі Житомирської облдержадміністрації відбулись зміни: управління охорони здоров’я перейменували в департамент, а Миколу Суслика перевели з посади начальника УОЗ на посаду директора департаменту.

8 квітня 2019 року заступника начальника управління охорони здоров’я ОДА Віктора Лучківа затримали в робочому кабінеті після отримання хабаря – 10 тисяч гривень за «сприяння» у встановленні групи інвалідності. Пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України уточнила, що таку суму чиновник затребував за позитивне вирішення медико-соціальною комісією питання щодо встановлення І групи інвалідності онкохворому. На брифінгу цього ж дня начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик повідомив, що його затриманий заступник відсторонений від виконання обов’язків на час слідства, та наголосив, що скарг на роботу Віктора Лучківа не було. 12 вересня 2019 року Корольовський районний суд м.Житомира отримав затверджений обвинувальний акт і досі розглядає справу, а Лучків продовжує працювати на посаді заступника начальника управління.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Суслик хабар департамент охорони здоров'я прокуратура  
Матеріали по темі