Місто

Депутат Житомирської міськради хоче на 61% «поліпшити» орендоване приміщення, яке потім простіше приватизувати

25 January 2021, 12:43

Міська рада збирається надати згоду на здійснення невід’ємних поліпшень орендованих нежитлових приміщень Житомирської міської територіальної громади.

Відповідний проєкт рішення сесії 22 січня оприлюднили на сайті міськради.

«Надати згоду орендарям на здійснення невід’ємних поліпшень орендованих нежитлових приміщень Житомирської міської об’єднаної територіальної громади згідно з додатком. Встановити, що компенсація орендарю невід’ємних поліпшень, підтверджених висновком будівельної експертизи, вартість яких визначена суб’єктом оціночної діяльності, зараховується при приватизації орендованих приміщень за наявності відповідного рішення міської ради», - йдеться у проєкті рішення.

У додатку згадуються два приміщення та два орендарі, яким планують надати згоду на здійснення невід’ємних поліпшень:

приватне підприємство «Васком» нежитлових приміщень площею 15,6 кв.м за адресою вул. Лесі Українки, 14 на загальну суму 61,683 тис.грн, що становить 61,19% ринкової вартості майна, визначеної суб’єктом оціночної діяльності для цілей оренди майна;

фізична особа-підприємець Пустовіт Олексій Феліксович нежитлових приміщень, площею 125,5 кв.м за адресою вул. Михайла Грушевського, 16 на загальну суму 552,398 тис. грн, що становить 53% ринкової вартості майна, визначеної суб’єктом оціночної діяльності для цілей оренди майна.

Зазначимо, що ПП «Васком» належить депутату Житомирської міської ради Василю Кучику (фракція ОПЗЖ), який є членом бюджетної комісії, а саме ця комісія готує рішення сесій щодо майна.

Нагадаємо, голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв в інтерв’ю 20 січня 2021 року розповідав, що в міській раді була нарада з приводу вартості невід’ємних поліпшень збиралися пильно слідкувати за цими поліпшеннями – що саме відбувається і на яку суму. Також він говорив про певні домовленості щодо відсотка, вище якого не потрібно переходити, щоб це мало сенс для громади під час продажу приміщення.

Як повідомляв Житомир.info, 12 січня на сайті Житомирської міської ради оприлюднили проєкт рішення з переліком об’єктів на приватизацію в 2021 році: дві третини приміщень мають орендарів, які можуть зробити «невід’ємні поліпшення» і викупити майну без аукціону. В цьому переліку є три приміщення на вул.Лесі Українки, 14, які можна буде приватизувати в поточному році, серед них і 15,6 кв.м, орендованих ПП «Васком» для побутового обслуговування населення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада приватизація нерухомість оренда поліпшення Кучик  
Матеріали по темі