Здоров'я

В одному з будинків для людей похилого віку в Житомирській області зафіксували спалах коронавірусу, госпіталізували третину підопічних

25 January 2021, 13:04

У будинку для людей похилого віку, розташованому в селі Камінь Романівського району Житомирської області, зафіксували кілька випадків коронавірусної хвороби: занедужали і підопічні, і працівники. До лікарні госпіталізували 6 людей похилого віку – третину від загальної кількості підопічних.

Про це 25 січня повідомив сайт «Твій Романів».

«У кількох підопічних та працівників Відділення стаціонарного догляду КУ Центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), що в с. Камінь виявили COVID-19. ПЛР-тести підтвердили COVID-19 у 5 підопічних та 3 працівників. У лікарню госпіталізували 6 осіб похилого віку (підопічних; 5 – з підтвердженими ПЛР-тестами, одного – за клінічними ознаками хвороби, – уточнення редакції «Твій Романів»). Працівники знаходяться на самоізоляції», – інформує видання.

24 січня у Романівській селищній раді відбулося засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій, на якій розглядали проблему поширення COVID-19 у будинку для людей похилого віку.

Представники комісії з питань НС повідомили редакції місцевого сайту, що заклад закрили на карантин, 25 січня фахівці Житомирського лабораторного центру у будинку проведуть повну дезінфекцію. Поточну дезінфекції працівники будинку проводитимуть кожні три години, заклад щодня відвідуватиме сімейний лікар, який ретельно контролюватиме стан здоров'я підопічних.

Загалом у відділенні стаціонарного догляду проживають 17 осіб похилого віку.

Нагадаємо, 25 січня під час щотижневого онлайн-брифінгу начальник одного з відділів департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Сергій Березовський, характеризуючи захворюваність на COVID-19 в області, говорив про «обережний оптимізм».

Як повідомляв Житомир.info, 12 листопада 2020 року під час моніторингового візиту до Радомишльського психоневрологічного інтернату представниками Офісу Омбудсмана було виявлено двох підопічних з ознаками ГРЗ. Одна з підопічних перебувала у важкому стані – мала температуру тіла 39,3 та концентрацію кисню в крові 89%, але директор закладу та сімейний лікар відмовлялися викликати «швидку».

15 листопада у Коростишівській лікарні від ускладнень коронавірусу померла підопічна Радомишльського психоневрологічного інтернату, яку госпіталізували лише після втручання моніторингової групи Офісу Омбудсмана.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Романівський район Камінь інтернат будинок для людей похилого віку  
Матеріали по темі