Економіка

​Після рішення АМКУ департамент Житомирської ОДА “передумав” проводити закупівлю ремонту сільської дороги за 103 млн грн

25 January 2021, 14:58

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації 25 січня відмінив тендер на реконструкції автомобільної дороги Михайлівка – Филинці. Очікувана вартість закупівлі становила - 103 млн грн. Про це повідомляється у системі ProZorro.

Участь у торгах на реконструкцію ділянки 0+000 – км 8+780 взяло чотири фірми: виробничо-комерційна фірма “Урарту”, ТОВ “Будстандарт ЛТД”, ТОВ “Асфальт Плюс” та ТОВ “Ростдорстрой”.

У ході торгів 27 листопада 2020 року виробничо-комерційна фірма “Урарту” запропонувала найнижчу цінову пропозицію - 92,3 млн грн. Однак пропозицію фірми відхилили, оскільки, на думку замовника, учасник не відповідав умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації. Натомість переможцем відкритих торгів визнали ТОВ “Будстандарт ЛТД”, цінова пропозиція якої склала 93,2 млн грн.

12 грудня “Урарту” подало скаргу до АМКУ, в якій просило зобов’язати замовника скасувати своє рішення про відхилення їхньої пропозиції, надати 24 години на виправлення помилок та зобов’язати замовника скасувати своє рішення про визнання переможця ТОВ "Будстандарт ЛТД". У скарзі зазначено, що пропозицію відмінили зокрема, через відсутність підтвердження вартості 1 маш-год машини дорожньої для нанесення розмітки, натомість замовник мав надати 24 години на виправлення помилок, які стосуються підтвердження вартості оренди 1-ї машино-години орендованої техніки.

У своїй скарзі Урарту” зазначає, що пропозиція ТОВ "Будстандарт ЛТД" не відповідала вимогам замовника згідно з умовами тендерної документації та мала б бути відхилена департаментом Житомирської ОДА.

28 грудня АМКУ задовільнив скаргу виробничо-комерційної фірми “Урарту” та зобов'язав замовника скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції "Урарту" та рішення про визначення переможцем ТОВ "Будстандарт ЛТД".

Виробничо-комерційна фірма «Урарту» зареєстрована в місті Баранівка по вулиці Старченка, 1. Спеціалізується фірма на організації будівництва будівель, статутний капітал – 1 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником є Армен Сароян.

14 січня поточного року, замовник опублікував повідомлення про відміну закупівлі у зв'язку з неможливістю усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства у сфері публічних закупівель: при формуванні технічної документації до закупівлі було допущено технічну помилку у частині кошторисної документації при обробленні очікуваної вартості предмета закупівлі.

Зареєстроване ТОВ «Будстандарт ЛТД» в лютому 2018 року в Києві по вулиці Вільямса Академіка, 6-Д, офіс 43. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал – 100 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником є Олександр Валерійович Лапко.

У червні 2020 року Житомир.info вже писав про те, як київська фірма з листопада 2019 року почала вигравати тендери на ремонт доріг у Житомирській області, тоді загальна вартість робіт становила понад 250 млн грн. З весни 2020 року ТОВ «Будстандарт ЛТД» почало активно брати участь у тендерах з ремонту доріг у ще одній області – Черкаській. Ексголова Черкаської ОДА Роман Боднар (очолював Черкаську ОДА з початку листопада 2019 року по 26 серпня 2020 року) та голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко у 2017-2018 роках працювали в СБУ у Донецькій та Луганській областях. А 26 вересня 2019 року Роман Боднар подавав декларацію кандидата на посаду заступника голови Житомирської облдержадміністрації, яку на той час вже очолював Віталій Бунечко.

Нагадаємо, ТОВ “Будстандарт ЛТД” входять в ТОП-5 “улюблених фірм” Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДРР ремонт дорога АМКУ скарга Урарту Будстандарт ЛТД  
Матеріали по темі