Економіка

У Житомирській області хочуть побудувати завод із переробки ягід та овочів, голова ОДА вже зустрічався з представниками інвестора

25 January 2021, 16:26

Підприємство з німецькими інвестиціями розглядає можливість створення у Житомирській області заводу із сушки, заморозки та переробки ягід та овочів. Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко вже зустрічався з представниками підприємства.

Про це Бунечко 25 січня повідомив на своїй Facebook-сторінці.

«Продовжуємо співпрацювати з інвесторами, які бажають працювати на Житомирщині. Днями обговорили з представниками українського підприємства з німецькими інвестиціями перспективи створення в Житомирській області заводу із сушки, заморозки та переробки ягід й овочів», – йдеться у дописі.

Голова ОДА наголошує, що Житомирська область вже кілька років є лідером з виробництва органічної агропродукції.

«В нас розташована найбільша в Європі плантація лохини. Тож сучасне підприємство може стати дуже корисним для Житомирщини. Адже продукція наших агропідприємств зможе проходити повний комплекс обробки для постачання на вітчизняний та експортні ринки», – зазначає Бунечко.

Він акцентує, що представником компанії в Україні є ветеран війни, захисник і патріот, 49-річний Дмитро Фомін. Будучи координатором освітніх програм, він допоміг організувати низку навчальних курсів для українських військовослужбовців.

Віталій Бунечко додає: у грудні минулого року на території Брусилівської територіальної громади була зареєстрована компанія ТОВ «БЕРІФУД».

«Приємно, що йдеться вже не тільки про плани. Маємо конкретні кроки у напрямку реалізації проєкту. 17 грудня зареєстровано компанію ТОВ «БЕРІФУД» на території Брусилівської територіальної громади, а 12 січня компанія визначилась та придбала ділянку під будівництво», – інформує голова облдержадміністрації.

Зазначимо, що за даними ресурсу Youcontrol, ТОВ «БЕРІФУД» зареєстроване у селі Ставище Брусилівського району Житомирської області. Розмір статутного капіталу – 2 500 000 грн. Основний вид діяльності – перероблення і консервування фруктів та овочів.

Як повідомляв Житомир.info, 5 січня 2021 року заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Градівський зустрівся з представником нідерландської компанії, яка має намір інвестувати в економіку регіону. У планах потенційного інвестора – створення виробництва веганських бургерів на території Баранівського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інвестор інвестиція завод «БЕРІФУД» Брусилівський район  
Матеріали по темі