Влада

Затриманий на хабарі директор департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА відсторонений від посади і вніс заставу, – прокуратура

26 January 2021, 14:55

Затриманий на хабарі директор департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик, якого суд залишив під вартою, вніс заставу. Також суд прийняв рішення відсторонити Суслика від займаної посади на період слідства.

Про це у коментарі Житомир.info 26 січня розповіли в Київській міській прокуратурі.

«Він вніс заставу. Вчора за клопотанням прокуратури суд відсторонив його від займаної посади в межах кримінального провадження для того, щоб жодним чином не було перешкод для об’єктивного розслідування, оскільки злочин було вчинено з використанням службового становища. Цей захід вважаємо наразі необхідним. Суд погодився з доводами прокурора і задовольнив клопотання про його відсторонення», – зазначили у прокуратурі.

Зазначимо, що сума застави становить 125 тисяч гривень.

Нагадаємо, 25 січня суд має розглядати питання про відсторонення від посади директора департаменту охорони здоров’я ОДА Миколи Суслика, якого залишили під вартою з правом внесення застави.

Як повідомляв Житомир.info, Микола Суслик був призначений на посаду начальника управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації 25 травня 2017 року. В листопаді 2020 року в структурі Житомирської облдержадміністрації відбулись зміни: управління охорони здоров’я перейменували в департамент, а Миколу Суслика перевели з посади начальника УОЗ на посаду директора департаменту. ввечері 21 січня стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Миколу Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Згодом у прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав Суслик – 123 тис. грн, 10% від перерахованих коштів. Станом на 22 січня від посади Суслика не відсторонили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Суслик хабар прокуратура застава суд відсторонення  
Матеріали по темі