Події

​Директору житомирської фірми оголосили про підозру в заволодінні понад 200 тис. грн на капремонті сільської школи

28 January 2021, 10:06

У Житомирській області директора товариства підозрюють у заволодінні понад 200 тис. грн бюджетних коштів під час ремонту школи у селі Закусили Народицького району.

Про це 28 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Коростенської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом заволодіння директором приватного товариства бюджетними коштами у великих розмірах та службовому підробленні, тобто, видачі завідомо неправдивих офіційних документів Наразі, 26.01.2021, за погодженням із процесуальним прокурором, особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину за 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, кримінальне правопорушення скоєно у 2017 році, під час виконання капітального ремонту приміщення Закусилівської загальноосвітньої школи Народицького району за бюджетні кошти на загальну суму понад 1,4 млн грн.

Директор товариства, з метою заволодіння чужим майном, свідомо видав завідомо неправдиві офіційні документи щодо обсягу виконаних ремонтних робіт. Унаслідок таких протиправних дій підряднику із бюджету зайво сплачено 227,5 тис. грн за роботи, які фактично ним не виконувалися.

«Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить відділ поліції № 1 Коростенського райуправління поліції. Коростенська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво», - повідомили в прокуратурі.

На ресурсі ProZorro опублікована інформація про проведений у 2017 році тендер з капітального ремонту приміщення Закусилівської ЗОШ за адресою вул. Шкільна, 7 села Закусили Народицького району. Договір був укладений 18 вересня 2017 року з ТОВ «Аріадна-Полісся» на суму 1 млн 434 тис. 433 грн з ПДВ. Роботи мали бути завершені до кінця 2017 року. 2 січня 2018 року на ProZorro опублікували звіт про виконання договору на обумовлену суму.


ТОВ «Аріадна-Полісся» зареєстроване у 2016 році в Житомирі по вул. Київській, 79. Компанія спеціалізується на будівництві житлових і нежитлових будівель. Керівником і засновником фірми зі статутним капіталом 2 млн 5 тис. грн є Примаченко Михайло Тимофійович.

Нагадаємо, справа про службове підроблення під час капремонту Закусилівської ЗОШ у Народицькому районі була відкрита у січні 2018 року. За матеріалами слідства, підрядник не виконав вчасно роботи, крім того, на думку слідчих, мало місце завищення вартості робіт.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2020 року прокуратура повідомляла про досудове розслідування у справі про заволодіння 522,5 тис. грн бюджетних коштів під час капітального ремонту спортивного залу Овруцької ДЮСШ. 23 вересня директору фірми-підрядника та інженеру технічного нагляду оголосили про підозри. За даними з ресурсу ProZorro капремонт спортзалу в Овручі виконувало те ж саме житомирське підприємство – ТОВ «Аріадна-Полісся».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: капремонт школа Закусили заволодіння коштами підозра Аріадна-Полісся  
Матеріали по темі