Події

Депутат Житомирської облради Кропачов хотів через суд скасувати повідомлення про підозру у вчиненні смертельної ДТП

29 January 2021, 10:23

Корольовський районний суд міста Житомира відмовив у задоволенні скарги адвоката Дмитра Кузьміна, який діє в інтересах підозрюваного Дмитра Кропачова, про скасування повідомлення про підозру у вчиненні смертельної ДТП.

Скаргу розглядали на засіданні 22 січня 2021 року.

«У задоволенні скарги адвоката Кузьміна Дмитра Леонідовича, який діє в інтересах підозрюваного ОСОБА_1 про скасування повідомлення про підозру від 10.11.2020, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, у кримінальному провадженні №12018060000000312 від 25.11.2018, відмовити», - йдеться в ухвалі суду, резолютивна частина якої оприлюднена 25 січня.

Зазначимо, що 31 грудня Корольовський райсуд розглядав ще одну скаргу адвоката Дмитра Кропачова, в якій він просив суд: визнати незаконними бездіяльність та рішення слідчого СУГУНП в Житомирській області Пивовара О.Г. та процесуальних керівників - прокурорів Житомирської обласної прокуратури І.Цьомика та О.А. Мохарева про залишення без розгляду, а фактично відмову в задоволенні клопотань. Адвокат просив суд зобов`язати слідчого та процесуальних керівників розглянути подані стороною захисту клопотання та задовольнити їх.

Ухвалою від 31 грудня 2020 року суд вирішив задовольнити скаргу частково: зобов`язав слідчого розглянути клопотання адвоката.

Також 31 грудня Корольовський райсуд розглядав клопотання слідчого про встановлення підозрюваному та його захиснику строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.

«Фактично підозрюваним ОСОБА_1 та його захисниками в ході ознайомлення з матеріалами кримінального провадження №12018060000000312 отримано копії усіх матеріалів досудового розслідування, у тому числі і тих, які містяться на дисках, а також їм надано доступ до речових доказів, при цьому як підозрюваний, так і його захисники не були обмежені у часі ознайомлення, однак підозрюваний ОСОБА_1 та його захисник Кузьмін Д.І. умисно зволікають в ознайомленні з матеріалами кримінального провадження, що тягне за собою порушення розумних строків досудового розслідування та перешкоджає подальшому руху зібраних матеріалів у зв`язку з чим виникла необхідність для звернення до слідчого судді з клопотанням з метою встановлення розумних строків для ознайомлення підозрюваного та захисника з матеріалами кримінального провадження. На думку сторони обвинувачення 3 (три) доби буде достатнім періодом часу для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження підозрюваного та його захисника», - зазначається в ухвалі.

Суд вирішив, що Дмитро Кропачов та його захисник мають ознайомитися з матеріалами досудового розслідування, яких налічується чотири томи, до 2 лютого 2021 року (включно).

Нижче – скріншоти з ухвали суду

Нагадаємо, 28 грудня 2020 року депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов, який очолює фракцію ВО «Батьківщина», особисто повідомив, що досудове розслідування у справі про смертельну ДТП за його участю, яке тривало два роки, завершене і йому оголосили про підозру.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 26 листопада 2018 року пресслужба ГУНП повідомила, що водій автомобіля Toyota Highlander, 38-річний житомирянин, рухаючись у напрямку Житомира вчинив наїзд на пішохода, 60-річну місцеву жительку, яка йшла по нерегульованому пішохідному переходу на неосвітленій ділянці дороги, в результаті ДТП жінка загинула на місці події. Згодом з’ясувалося, що за кермом автомобіля Toyota був депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов. У грудні 2018-го депутату не пред’явили звинувачення у справі про смертельне ДТП і він проходив по ній як свідок. На сесії Житомирської облради 18 грудня 2018 прокурор області доповідав про розслідування смертельного ДТП за участю депутата облради.

У вересні 2019 року суд задовольнив клопотання слідчих про призначення чергової експертизи у справі про ДТП, а в жовтні депутат облради, який на той час вже став головою фракції ВО «Батьківщина», звернувся до суду з клопотанням про скасування арешту майна – згаданого автомобіля, який належить підприємству Дмитра Кропачова «Кріан-СТ», але Корольовський райсуд у задоволенні клопотання відмовив.

19 травня 2020 року Корольовський районний суд дозволив продовжити розслідування щодо аварії за участю депутата ще на пів року – до 25 листопада 2020 року, бо «кримінальне правопорушення вчинено в умовах неочевидності». В липні тодішній прокурор Житомирської області Олег Василів розповів, що у справі про смертельну ДТП за участю Кропачова вже завершені всі експертизи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кропачов суд  
Матеріали по темі