Влада

​Найкращі учасники ЗНО та переможці олімпіад отримуватимуть президентську стипендію: від 10 до 100 тисяч грн

29 January 2021, 13:28

Найкращі учасники зовнішнього незалежного оцінювання отримуватимуть щомісяця президентську стипендію в розмірі 10 тис. грн, переможці всеукраїнських учнівських олімпіад – разову премію у 20 тис. грн, а переможці міжнародних олімпіад – 100 тис. грн.

Відповідний указ №27 «Про стипендії, премії та гранти Президента України у сфері освіти» 28 січня опублікували на сайті президента.

«З метою сприяння розвитку інтелектуального потенціалу суспільства, відзначення учнів, які отримали найвищі результати зовнішнього незалежного оцінювання, переможців всеукраїнських та міжнародних учнівських олімпіад постановляю: Заснувати: стипендії Президента України учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати; премії Президента України для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів; премії Президента України для переможців міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів; гранти Президента України на навчання за кордоном», – йдеться в указі.

29 січня на сайті президента зявилась інформація про розмір стипендій.

За результатами ЗНО буде передбачено 250 стипендій для 10 учнів з кожного регіону України за умови, що дитина обирає та навчається в українському виші.

«Щороку буде визначатися топ-10 найкращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен з цих учнів буде отримувати стипендію – 10 тисяч гривень щомісяця. Тобто всього 120 тисяч за рік кожен», – зазначив Володимир Зеленський.

Також, згідно з указом, передбачено премії для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад у вигляді разової виплати у розмірі 20 тис. грн кожному та переможцям міжнародних олімпіад – по 100 тис. грн.

«Окремо додам: щомісячні стипендії від Президента переможці всеукраїнських та міжнародних олімпіад також отримують, це вже діє», – уточнив Володимир Зеленський.

Крім того, за його словами, щороку виділятимуться президентські гранти для здобуття вищої освіти за кордоном – у вишах США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Канади, Японії, Китаю, Південної Кореї тощо. Обов’язкова умова: після здобуття диплома – повернення в Україну та робота на державній службі протягом трьох років.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році четверо абітурієнтів з Житомирської області набрали по 200 балів на ЗНО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: президент стипендія ЗНО олімпіада  
Матеріали по темі