Здоров'я

​У Житомирській ОДА готуються до першого етапу вакцинації від COVID-19: з дорожньою картою ознайомились і визначили категорії

1 February 2021, 11:00

Найближчим часом вакцина проти коронавірусної інфекції надійде в Житомирську області і розпочнеться перший етап вакцинування.

Про це 1 лютого під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник відділу департаменту охорони здоров’я Сергій Березовський.

«Найближчим часом, в лютому, Україна теж долучиться до вакцинації проти коронавірусної інфекції. Міністерством охорони здоров'я розроблена дорожня карта по вакцинації проти Covid-19 і складає з себе 5 етапів. Найближчим часом розпочнеться перший етап – будуть вакциновані медичні працівники закладів охорони здоров'я, які працюють з коронавірусними хворими, всі працівники лабораторій, які проводять діагностику коронавірусної інфекції, всі працівники, в тому числі і водії екстреної медичної допомоги, а також люди, які перебувають в спеціалізованих закладах соціального захисту і працівники цих закладів. За інформацією Міністерства охорони здоров'я найближчим часом вакцина надійде в Україну, буде розприділена по областях і протягом короткого проміжку часу ми проведемо щеплення», – сказав Сергій Березовський.


На сайті МОЗ повідомляють, що перша партія вакцин від COVID-19 в Україну прибуде в середині лютого.

«Україна увійшла в перелік країн, яким Глобальна ініціатива Gavi COVAX надасть вакцини від COVID-19 у першій хвилі розподілу. Для початку першої хвилі вакцинації вже підтверджено постачання 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer. Постачання вакцин в Україну почнеться вже в середині лютого», – йдеться у повідомленні.

Чи будуть житомиряни вакцинуватися від коронавірусу дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 4 січня на брифінгу в Житомирській ОДА розповіли про підготовку до вакцинації.

24 грудня 2020 Мінфін повідомив про виділення 1,3 млрд гривень на закупівлю вакцини від коронавірусу, яка має з’явитися в Україні уже в лютому 2021 року.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов презентував «Дорожню карту з впровадження вакцини проти COVID-19 і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках».

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня 2020 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль інформував народних депутатів про затвердження за тиждень Національного плану впровадження вакцини проти COVID-19 та назвав пріоритетні групи для вакцинування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус вакцинація вакцина брифінг  
Матеріали по темі