Події

Офіційна позиція власників магазинів EVA щодо інциденту в Житомирі, де охоронці застосували силу до покупця

1 February 2021, 14:36

Редакція Житомир.info 1 лютого 2021 року отримала лист від ТОВ «РУШ», якому належить лінія магазинів EVA, з офіційною позицією щодо неадекватної поведінки покупця та застосування до нього силових методів впливу співробітниками охоронної фірми «Венбест».

Нижче наводимо текст листа:

30 січня до одного з магазинів EVA у Житомирі завітав відвідувач, віком приблизно 40 років, який поводився не зовсім адекватно - користувався товарами магазину безоплатно і на власний розсуд, зокрема розпочав використовувати балончики із дезодорантами для власних потреб, була спроба поцупити манікюрне приладдя.

Щоб запобігти безладу та крадіжці в магазині, продавчиня зробила громадянину зауваження, а коли це не зупинило його, то відповідно до інструкції викликала охоронну фірму, передавши потенційного зловмисника у руки охоронців.

При цьому звертаємо увагу на те, що персонал магазину EVA не провокував і не чинив жодних протиправних дій, які могли б призвести до конфлікту між охоронцями і громадянином.

Також варто зазначити, що охоронці, які брали участь у конфлікті з громадянином, не є охоронцями EVA і не є співробітниками компанії «РУШ». Вони є працівниками охоронної фірми «Венбест», яка надавала послуги з охорони магазинів мережі.

Керівництво компанії «РУШ» (Лінія магазинів EVA) рішуче засуджує протиправні та насильницькі дії співробітників охоронної фірми «Венбест» по відношенню до відвідувача магазину та розглядає питання щодо розірвання договору з цією охоронною фірмою.


Нагадаємо, увечері 30 січня в соцмережах опублікували відео з магазину EVA на майдані Перемоги в Житомирі, де двоє співробітників охоронної фірми «Венбест» силоміць виштовхали чоловіка з приміщення, застосувавши фізичну силу.

Прокуратура області 31 січня повідомила, що за відеоматеріалами, оприлюдненими в соцмережі напередодні ввечері, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття чоловіка у житомирському магазині, кваліфікувавши подію за ч. 2 ст. 127 КК України (катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного болю або фізичного чи морального страждання шляхом нанесення побоїв, за попередньою змовою групою осіб). В ГУНП також зазначили, що вже встановили особи учасників конфлікту та свідків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття охорона магазин EVA  
Матеріали по темі