Фоторепортаж

Потріскані та розписані стіни і поржавілі поручні - єдиний у Житомирі підземний перехід майже через рік після ремонту. Фоторепортаж

1 February 2021, 15:48

Реконструкція єдиного у Житомирі підземного переходу на проспекті Миру почалася у вересні 2018 року. За проектом, підземку облаштують пандусами, замінять старі конструкції та встановлять освітлення. У 2019 році депутати міської ради проголосували за встановлення відеокамер в підземному переході та виділили на створення системи відеоспостереження 120 тис. грн.

Через більш, ніж рік після реконструкції тут у кількох місцях видно тріщини на стінах, деякі місця "залатані" ймовірно цементним розчином, опори поручнів проржавіли. Працюють не всі ліхтарі.

Камери не заважають вандалам розмальовувати перехід. Розписані і стіни і двері, як у середині, так і зовні. Окрім "творчості" у переході багато реклами телеграм- ботів.

Не зважаючи на це, у переході чисто. Сходинки посипані піском. Але плитка, особливо гранітна, досить слизька.

Переходом користуються чимало людей. Переважно це - школярі та родичі, які забирають дітей зі школи. Навіть собака. Але наявність переходу не позбавила людей бажання перебігати дорогу. По приїзду транспорту обов'язково знаходяться бажаючі перейти на інший бік наземним способом, оминаючи підземний перехід

Як повідомляв Житомир.info, підземний перехід побудований у 1982 році і 36 років не ремонтувався. Головна мета реконструкції - влаштування пандусів для маломобільних груп населення.9 листопада 2017 року під час засідання сесії Житомирської міської ради депутати прийняли субвенцію з державного бюджету в розмірі 1 млн грн, яка була виділена завдяки тодішньому нардепу Бориславу Розенблату і мала бути спрямована на роботи з реконструкції підземного переходу на проспекті Миру. Згодом депутат міської ради минулої каденції від Радикальної партії Ірина Ярмоленко опублікувала фото з можливими варіантами підземного переходу на проспекті Миру, ця реконструкція коштувала 3,5 млн грн. Депутат Іван Фурлет в червні 2018 року показав альтернативний проект - наземний перехід, який коштує 2,2 млн грн. Поки депутати вирішували питання з підземним та наземним переходами, житомиряни біля панчішної фабрики просто перебігали дорогу. Реконструкцію житомирської «підземки» за 1,2 млн грн виконував ФОП Загладько з Житомирського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підземний перехід ремонт  
Матеріали по темі