Події

​Трьох житомирян підозрюють у крадіжці грошей з картки, яку жінка забула в терміналі

2 February 2021, 09:40

Троє житомирян протягом двох днів розраховувались у магазинах знайденою банківською карткою 47-річної містянки. Наразі їм повідомлено про підозру у скоєнні крадіжки.

Про це 2 лютого повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«До Житомирського районного управління поліції звернулася 47-річна житомирянка, яка повідомила, що її обікрали. За словами заявниці, нещодавно вона виявила відсутність банківської картки, а, звернувшись до банківської установи, з’ясувала, що з її рахунку протягом двох днів знімалися грошові кошти», - йдеться у повідомленні.

Оперативники встановили, що до зникнення грошових коштів причетні троє місцевих жителів, віком 34, 44 та 25 років. Перший знайшов чужу банківську картку у терміналі самообслуговування і вирішив закупитися у навколишніх продуктових магазинах. Закінчивши закупи, чоловік залишив картку вдома. Це побачив його брат. Молодик вирішив перевірити, чи залишилися грошові кошти на рахунку, і теж здійснив декілька покупок. Після завершення шопінгу, він викинув картку неподалік свого будинку. Там її і знайшов 25-річний житомирянин, який також вирішив збагатитися за чужий рахунок і шляхом безконтактного розрахунку придбав собі продуктів харчування та промислових товарів. Загалом закупи зловмисників вартували потерпілій близько 6000 гривень.

Наразі вищевказаним особам повідомлено про підозру у скоєнні крадіжки і покарання для них визначить суд.

«Правоохоронці наголошують, що використання чужих банківських карток кваліфікується як крадіжка коштів (ст. 185 ККУ) і тягне за собою кримінальну відповідальність. За чинним законодавством таємне викрадення чужого майна карається штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років», - повідомили в поліції.

Нагадаємо, у січні 2021 26-річна житомирянка біля свого будинку знайшла чужу банківську картку і влаштувала шопінг: жінці загрожує до 3 років ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 21 липня 2020 під час відпочинку на природі дві житомирянки вкрали у чоловіка банківську картку і поки той спав, встигли витратити на покупки 4 тисячі гривень.

1 жовтня 2020 у житомирянина в тролейбусі поцупили картку, злодії обійшли кілька магазинів і скупилися майже на 10 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: картка крадіжка термінал злодій банківський рахунок  
Матеріали по темі