Події

​В Україну екстрадували організатора наркобізнесу в Житомирі: чоловік втік до Європи, скориставшись схожістю з братом

2 February 2021, 11:45

В Україну екстрадовано організатора житомирського наркоугруповання. Чоловіка затримали у лютому 2019 року за організацію «бізнесу» - виготовлення та збут оптових партій амфетаміну у Житомирській та Вінницькій областях. Втім, скориставшись схожістю з братом, у липні того ж року він перетнув кордон з Польщею і дістався Данії.

Про це 2 лютого повідомила пресслужба Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

«У 2019 році працівники внутрішньої безпеки НПУ та ГУНП у Житомирській області, за процесуального керівництва прокуратури, затримали чотирьох учасників злочинної групи, яка виготовляла та збувала амфетамін. Скориставшись схожістю з рідним братом, головний фігурант втік за кордон. У співпраці з Інтерполом правоохоронці затримали зловмисника», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ДВБ Нацполіції, починаючи з 2018 року, оперативники Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ працювали над документуванням злочинної діяльності групи осіб. Мешканець Житомирщини залучив своїх рідних і близьких до виробництва та подальшого розповсюдження психотропної речовини оптовими партіями на території Житомирської та Вінницької областей.

Зібравши достатньо доказів, поліцейські припинили злочинний промисел наркоділків. Правоохоронці вилучили чималу кількість наркотиків, прекурсорів, зброю та затримали чотирьох учасників кримінального угруповання. Зловмисникам вручили підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Намагаючись уникнути покарання за скоєне, у липні 2019 року організатор наркогрупи скористався візуальною схожістю з рідним братом і за його закордонним паспортом незаконно перетнув кордон України у напрямку Польщі. Втікача оголосили у міжнародний розшук.

«Понад рік зловмисник переховувався від правоохоронних органів. Однак за сприяння НЦБ «Інтерпол», у королівстві Данія 50-річного житомирянина затримали та екстрадували в Україну. В порядку ст. 191 (Дії уповноважених службових осіб після затримання на підставі ухвали слідчого судді, суду про дозвіл на затримання) Кримінального процесуального кодексу України чоловіка затримали в аеропорту та доставили в ізолятор тимчасового тримання. За незаконні наркооборудки затриманому загрожує позбавлення волі на строк від дев’яти до 12 років з конфіскацією майна», - повідомили правоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2019 року в Житомирі викрили наркобанду та її 45-річного ватажка, які збували амфетамін у двох областях. Чоловік мав 7 спільників, амфетамін виготовляли в нарколабораторії на дачі і збували дрібним дилерам оптовими партіями.

За кілька днів Корольовський райсуд Житомира обрав запобіжні заходи трьом учасникам наркоугрупування. Одному фігуранту справи обрали тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 96 тис. грн, двом іншим (чоловіку та жінці) – цілодобовий домашній арешт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик амфетамін наркобізнес наркоділки ДВБ екстрадиція втікач  
Матеріали по темі