Події

Екстрадований організатор житомирського наркоугруповання перебуватиме під вартою, але може внести 200 тисяч застави

3 February 2021, 09:46

Організатор житомирського наркоугруповання, який переховувався в Данії і 1 лютого 2021 року був екстрадований в Україну, перебуватиме під вартою з правом внесення застави у розмірі 200 тисяч.

Про це 2 лютого Житомир.info повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб із правом внесення грошової застави на суму 200 тис грн. З огляду на тяжкість скоєних підозрюваним злочинів та його неналежну процесуальну поведінку, враховуючи положення ч. 4 ст. 183 КПК України (право суду не визначати заставу у провадженнях такої категорії), обласна прокуратура оскаржуватиме зазначену ухвалу у частині визначення грошової застави», – йдеться у повідомленні.

Екстрадованому з іноземної країни 50-річному жителю міста Житомира інкримінуються злочини за ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317 КК України (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, збут психотропних засобів, вчинених організованою групою, організація та утримання місць для незаконного виробництва психотропних речовин).

«За матеріалами слідства, він спільно з дружиною, обладнавши в одній з кімнат власного помешкання «нарколабораторію», протягом березня 2018 – лютого 2019 років виготовляли психотропну речовину – амфетамін, який збували місцевим жителям.З метою уникнення кримінальної відповідальності, скориставшись зовнішньою схожістю з рідним братом, використовуючи його документи, фігурант втік за кордон. Завдяки скоординованій роботі правоохоронців місцезнаходження втікача, який незаконно перебував на території Данії, встановлено та 01 лютого 2021 року доставлено в Україну», – зазначають в прокуратурі.

Досудове розслідування, яке проводить Головне управління Нацполіції в області, триває.

Як повідомляв Житомир.info, в Україну екстрадували організатора наркобізнесу в Житомирі: чоловік втік до Європи, скориставшись схожістю з братом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик амфетамін наркобізнес наркоділки екстрадиція прокуратура  
Матеріали по темі